Sport

Doliu în fotbal. S-a stins Sven-Goran Eriksson, antrenorul „gentleman”. Legenda fotbalului avea 76 de ani

Lumea fotbalului plânge dispariția lui Sven-Goran Eriksson. A murit la 76 de ani și era bolnav de ceva vreme. Antrenorul suedez a plecat înconjurat de cei dragi.

Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani. Foto: Giorgia Meloni / Facebook Sven-Goran Eriksson a murit la 76 de ani. Foto: Giorgia Meloni / Facebook

 

 


El anunțase în ianuarie că are o boală incurabilă și că este pe moarte.

 


Sven Goran Eriksson a încetat din viață la vârsta de 76 de ani. 

Sven-Goran Eriksson, legenda fotbalului, s-a stins din viață

Vestea a apărut în ultimele minute pe site-ul svengoraneriksson.com și a fost preluată și de presa britanică. 


Eriksson a fost primul selecționer ne-britanic al echipei naționale a Angliei, pe care a condus-o timp de cinci ani, între 2001 și 2006. În ianuarie, Eriksson a anunțat că mai are „cel mult" un an de trăit după ce a fost diagnosticat cu cancer.

O moarte anunțată, care nu a afectat calmul proverbial al lui Eriksson, capabil chiar să spună: „Să nu vă pare rău, zâmbiți și gândiți-vă la vremurile bune. Vă mulțumesc tuturor, jucători, colegi, președinți, fani. Aveți grijă de viețile voastre și trăiți din plin". 


„Cu toții ne temem de moarte, dar viața este și despre moarte”, au fost cuvintele lui Eriksson, preluate de Daily Mail. 

CITEȘTE ȘI:
A murit Christoph Daum, fostul selecționer al României. Suferea de cancer.

„Sper că la final oamenii vor spune . Dar știu că nu toată lumea va spune asta. Cu toate acestea, sper că vă veți aminti de mine ca de un tip pozitiv care a încercat întotdeauna să facă tot posibilul”.


Adio, Sven-Goran Eriksson! O legendă a fotbalului ne-a părăsit

Sven-Göran Eriksson a fost un fotbalist suedez retras din activitate, care a jucat pe post de fundaș la echipe ca Västra Frölunda IF, SK Sifhälla și KB Karlskoga FF. După încheierea carierei, a devenit antrenor, și a antrenat, printre altele, echipa națională de fotbal a Angliei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un nou tânăr fotbalist la Universitatea Cluj. Portarul Denis Moldovan revine la echipă.

Mircea Lucescu, noul antrenor al naționalei. „Ştiu că mă angajez la un lucru extrem de dificil, dar am încredere în echipa națională de fotbal a României!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter