Sport

Alex Chipciu, mesaj emoționant după convocarea la națională. „Am fost motivat să revin!”

Alexandru Chipciu (35 de ani), convocat la prima reprezentativă după o pauză de cinci ani, a fost mereu motivat să revină la echipa naţională a României. „Clar naţionala este maximum pentru fiecare jucător”, spune fundașul „U” Cluj.

Alex Chipciu, mesaj emoționant după convocarea la națională: „Îmi place ce fac. Competiția pe teren mă face să mă simt viu”|Foto: FC Uiniversitatea Cluj-Facebook Alex Chipciu, mesaj emoționant după convocarea la națională: „Îmi place ce fac. Competiția pe teren mă face să mă simt viu”|Foto: FC Uiniversitatea Cluj-Facebook

 

 


La finalul lunii trecute, Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj au fost convocați la naționala României pentru meciul cu Kosovo din 6 septembrie 2024.

CITEȘTE ȘI: 
Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj, convocați la națională pentru meciul cu Kosovo!

Chiar dacă nu a făcut din revenirea la națională un scop al carierei sale, Chipciu spune că a fost motivat mereu să revină la prima reprezentativă. 


„E frumos să te întorci”

„Eu am fost motivat să revin la naţională, dar nu a fost un scop al carierei mele. Clar naţionala este maximum pentru fiecare jucător, e frumos să te întorci. Înainte de EURO citeam presa şi se vorbea atunci de mine, şi începusem să cred aşa un pic, dar acum, chiar nu mă mai gândeam să mă reîntorc, nu mai aveam în cap asta”, a spus Chipciu într-un interviu acordat pentru FRF în cantonamentul naţionalei.

„Pare că n-am lipsit aşa de mult de la naţională, poate de unde am venit de mic aici, la Mogoşoaia, din 2005, când eram la Under-15. Nu s-a schimbat nimic aici, doar am îmbătrânit noi, aşa mi se pare. De la ultima prezenţă la naţională de acum cinci ani s-au schimbat mulţi antrenori... şi jucători, pe mulţi i-am prins atunci când debutau la naţională, erau foarte tineri”, a adăugat el.


„Îmi place ce fac. Încă sunt competitiv!”

Chipciu este al doilea cel mai în vârstă jucător din lotul convocat de selecţionerul Mircea Lucescu pentru partidele cu Kosovo şi Lituania din Liga Naţiunilor.

„Mă salvează Niţă acum (portarul Florin Niţă, 37 de ani – n.r), că altfel aş fi cel mai în vârstă din lot. 


Însă mie îmi place ce fac, încă sunt competitiv. Competiţia pe teren mă face să mă simt viu şi copil în spirit. De asta şi vreau să mă fac antrenor, ca să mă ţin în priză”, a explicat Alexandru Chipciu.

Lotul echipei naţionale de fotbal a României s-a reunit, duminică, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, înaintea primei acţiuni după participarea la EURO 2024 reprezentată de debutul în noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Aceasta este totodată şi prima întâlnire cu jucătorii a lui Mircea Lucescu, revenit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pe care a mai ocupat-o în urmă cu 38 de ani.

Echipa naţională a României întâlneşte Kosovo, la 6 septembrie, (ora 21:45, Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina) şi Lituania, în 9 septembrie, (ora 21:45, Stadionul Steaua din Bucureşti), în primele sale două partide din cadrul ediţiei 2024-2025 a Ligii Naţiunilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj, convocați la națională pentru meciul cu Kosovo!

Ultimele Stiri
abonare newsletter