Sport

Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj, convocați la națională pentru meciul cu Kosovo!

Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj au fost convocați la naționala României pentru meciul cu Kosovo din 6 septembrie 2024.

Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj, convocați la națională pentru meciul cu Kosovo | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj, convocați la națională pentru meciul cu Kosovo | Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


 

Alex Chipciu și Iulian Cristea de la FC Universitatea Cluj au fost convocați la prima acțiune a naționalei României de la revenirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnică. Cei doi fac parte din lotul României pentru meciurile de debut în noua ediție Nations League, cu Kosovo în deplasare (6 septembrie, ora 21:45) și cu Lituania acasă (9 septembrie, ora 21:45).


 

România face parte din grupa 2 - Liga C, unde se mai regăsesc Kosovo, Lituania și Cipru. Câștigătoarea grupei va promova în Liga B, în timp ce locul al doilea va juca un meci de baraj cu una dintre ocupantele locurilor trei din grupele ligii superioare.


Căpitanul de la „U” Cluj revine la echipa națională după cinci ani. Alex a evoluat ultima dată pentru România într-o victorie cu Malta de pe 8 septembrie 2019. În total, el a bifat 47 de partide pentru naționala României, cu șase goluri marcate și zece pase decisive.

În același timp, Iulian Cristea are patru apariții în tricoul naționalei noastre, ultimul meci fiind cel cu Muntenegru de pe 4 iunie 2022.


Cei doi se vor duela cu un alt „U”-ist pe parcursul acestei acțiuni. Edvinas Gertmonas va fi adversarul României pe 9 septembrie.

„U” Cluj va da patru jucători la loturile naționale de seniori în această perioadă. Pe lângă cei trei, Vadim Rață va juca pentru Republica Moldova împotriva Maltei în Nations League (7 septembrie) și împotriva reprezentativei din San Marino într-un joc amical (10 septembrie).


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Hagi a refuzat postul de selecţioner al echipei naţionale a României. „A fost una din cele mai dificile decizii din întreaga carieră”.

Mircea Lucescu, noul selecționer al echipei naționale de fotbal a României

Ultimele Stiri
abonare newsletter