Sport

Emil Boc propune premierea judokanului clujean Alex Bologa: „A adus aurul de la Jocurile Paralimpice. O reușită istorică pentru sportul românesc.”

Primarul Emil Boc propune premierea judokanului clujean Alex Bologa care a cucerit medalia de aur, la Jocurile Paralimpice Paris 2024.

Emil Boc propune premierea judokanului clujean Alex Bologa | Foto: Emil Boc - Facebook Emil Boc propune premierea judokanului clujean Alex Bologa | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc propune premierea judokanului clujean Alex Bologa care a cucerit medalia de aur, la Jocurile Paralimpice Paris 2024.

 


„Campionul clujean Alexandru Bologa a adus aurul pentru România la Jocurile Paralimpice de la Paris. Felicitări din suflet! Medalia de aur la judo în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Paris este o reușită istorică pentru sportul românesc, pentru sportul clujean, suntem mândri de performanțele sale și îi mulțumim! Transmit felicitări și antrenorului Tamas Gergely și întregii echipe care este alături de campion. Voi propune Consiliului local premierea sportivului, un gest simbolic prin care comunitatea să își arate aprecierea pentru exemplul remarcabil pe care acest tânăr ni-l oferă”, a scris Emil Boc, pe pagina sa de Facebook. 

Alex Bologa, cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca

Potrivit primarului Emil Boc, judokanul Alexandru Bologa este cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca din anul 2022 și se menține pe primul loc în clasamentul mondial din 2019, cu medalii importante câștigate la Tokyo (2020), Rio (2016), la campionate mondiale și europene, fiind cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice și primul medaliat nevăzător român la judo.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jocurile Paralimpice Paris 2024. Judokanul clujean Alex Bologa a cucerit medalia de aur.

Judokanul clujean Alex Bologa, medaliat cu AUR la Jocurile Mondiale pentru nevăzători

Ultimele Stiri
abonare newsletter