Sport

U-BT Cluj, pregătită pentru meciul cu BC Dubai, din cadrul Memorialului „Mirza Delibasic”. Mihai Silvășan: „Echipa arată bine, dar trebuie să muncim în continuare”.

U-Banca Transilvania se pregătește pentru meciul din Bosnia, împotriva celor de la BC Dubai, însă fără Karel Guzman, accidentat în primul meci al Memorialului „Antonio Alexe”.

U-BT Cluj, meci împotriva celor de la BC Dubai, în cadrul Memorialului „Mirza Delibasic” din Bosnia|Foto: U-BT Cluj-Napoca U-BT Cluj, meci împotriva celor de la BC Dubai, în cadrul Memorialului „Mirza Delibasic” din Bosnia|Foto: U-BT Cluj-Napoca

 

 


Echipa U-BT Cluj-Napoca pleacă vineri spre Bosnia și Herțegovina, unde va participa la Memorialul „Mirza Delibasic”, turneu desfășurat anual în memoria fostului baschetbalist și antrenor Mirza Delibasic. 

CITEȘTE ȘI: 
U-BT Cluj-Napoca a câştigat Memorialul Antonio Alexe, după o victorie în finala cu CSM CSU Oradea

Bosnia Sarajevo este formația gazdă, iar U-Banca Transilvania va debuta în competiție sâmbătă, 14 septembrie 2024, de la ora 18.00, împotriva celor de la BC Dubai.


Trupa din Emiratele Arabe Unite dispune de un buget consistent și a realizat câteva transferuri de marcă, precum Klemen Prepelic, Nemanja Dangubic sau Ahmet Duverioglu, câștigător în 2017 al Euroligii cu Fenerbahce. De departe, cea mai importantă achiziție este cea a letonului Davis Bertans, sosit direct din NBA.

Mihai Silvășan: „Sperăm să devenim o echipă mai bună”

Antrenorul U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a declarat că echipa este în formă, dar mai sunt aspecte ce merită îmbunătățite, astfel că finalul partidelor amicale va întări lotul baschetbaliștilor clujeni. 


„Ne bucurăm că avem oportunitatea să jucăm astfel de partide și sperăm ca la finalul tuturor amicalelor să devenim o echipă mai bună. Este, practic, ultima repetiție, întrucât vom lega totul cu deplasarea în Turcia, pe terenul celor de la Beșiktaș. Echipa arată bine, dar trebuie să muncim în continuare. Sunt multe lucruri de pus la punct pentru a fi în cea mai bună formă posibilă”, potrivit lui Mihai Silvășan. 

U-BT – BC Dubai, fără Karel Guzman pe teren

Jucătorii Karel Guzman și Adam Mokoka au suferit accidentări în primul meci al Memorialului Antonio Alexe, organizat săptămâna trecută la Oradea. Astfel, cei doi nu au putut evolua în finala câștigată cu CSM CSU Oradea. Din fericire, Adam Mokoka s-a recuperat și va putea fi utilizat la turneul din Bosnia și Herțegovina. În schimb, Karel Guzman va rămâne la Cluj-Napoca și va urma un proces de recuperare, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al echipei. 


„În urma investigațiilor imagistice efectuate, a reieșit un diagnostic de entorsă de gleznă, gradul II. Va trebui să acordăm o atenție sporită acestei accidentări, care din fericire nu este atât de gravă. Karel va rămâne acasă pentru a continua recuperarea, astfel încât să îl avem apt 100% la viitoarele meciuri cu miză”, a explicat Adrian Resteman, kinetoterapeut U-BT Cluj-Napoca. 

La turneul din acest au mai fost invitate Dinamo Sassari (Italia) și BC Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Programul Memorialului „Mirza Delibasic”
Sâmbătă, 14 septembrie 2024
*18:00 – U-Banca Transilvania vs BC Dubai
*21:00 – Bosna Sarajevo vs Dinamo Sassari
Duminică, 15 septembrie 2024
*18:00 – Meciul pentru locul III
*21:00 – Finala Memorialului


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca a câştigat Memorialul Antonio Alexe, după o victorie în finala cu CSM CSU Oradea

Ultimele Stiri
abonare newsletter