Sport

Ghinionul a dispărut. U-BT Cluj a câștigat meciul contra CSO Voluntari.

După două meciuri pierdute în EuroCup și unul în Liga Națională, U-BT Cluj-Napoca a câștigat meciul contra CSO Voluntari cu scorul de 102 la 87.

U-BT Cluj a câștigat meciul contra CSO Voluntari| Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook U-BT Cluj a câștigat meciul contra CSO Voluntari| Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-BT Cluj jucat vineri, 4 octombrie 2024, contra CSO Voluntari.

 


Echipa clujeană a căutat primul rezultat pozitiv în partidele oficiale, pierzând săptămâna trecută cu Cedevita Olimpija Ljubljana și CSM CSU Oradea. De asemenea, au cedat și confruntarea de miercuri seara cu JL Bourg.

CSO Voluntari rămâne una dintre grupările puternice din Liga Națională, acumulând până acum două rezultate pozitive. Trupa lui Bagatskis a învins-o pe CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea, precum și pe Steaua București. Față de stagiunea precedentă, la CSO Voluntari au rămas jucătorii români de bază, și anume Alex Olah, Lucas Tohătan, Titus Nicoară și Laszlo Polyak. S-au schimbat jucătorii străini, iar la echipa ilfoveană au venit șase sportivi americani.


S-a remarcat până acum Lewis Sullivan, care are medii de 15.0 puncte, 7.0 recuperări și 1.0 pase decisive, cu un indice al eficienței de 16.5. Totodată, Michael Caffey are statistici de 10.5 puncte, 5.5 pase decisive și 1.5 recuperări.

În stagiunea precedentă, U-Banca Transilvania și CSO Voluntari s-au întâlnit de trei ori. De fiecare dată, ardelenii au reușit să se impună. În plus, în ultimele 10 meciuri dintre cele două, alb-negrii au repurtat 7 succese.


De evidențiat faptul că U-Banca Transilvania se alătură din nou luptei împotriva cancerului la sân. Drept urmare, începând cu acest meci, jucătorii vor purta echipamente roz la fiecare etapă din Liga Națională care are loc în luna octombrie. Ulterior, echipamentele vor fi scoase la licitație, sumele strânse urmând a fi donate pentru a sprijini această cauză nobilă. De altfel, luna octombrie și culoarea roz reprezintă, la nivel mondial, un simbol al speranței în fața acestei maladii. 

Victorie fără emoții pentru U-BT

Deși au avut un meci miercuri seara și au ajuns în țară joi, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan nu au arătat semne de oboseală. Din contră, jucătorii îmbrăcați în echipamente roz pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân, au oferit o prestație consistentă. Primele minute au fost echilibrate, apoi Patrick Richard i-a desprins la 13-20. Ei au continuat să strălucească din punct de vedere ofensiv, astfel că au înscris 30 de puncte în primul sfert.


În actul al doilea U-BT Cluj s-a remarcat prin precizia la aruncări, așa că Adam Mokoka, Sasu Salin și Zavier Simpson au înscris de la mare distanță. În cele din urmă, au intrat la cabine sub adăpostul a 18 puncte, 38-56. Ardelenii și-au menținut intensitatea și la revenirea de la cabine, iar Zavier Simpson a luat partida pe cont propriu în sfertul trei. Fundașul american a copleșit defensiva adversarilor și a mers adesea până în coș, făcând spectacol. Drept dovadă, nu au cedat în niciun moment și am depășit borna de 100 de puncte marcate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj va purta echipament roz la meciul cu CSO Voluntari. Marchează lupta împotriva cancerului la sân.

U-BT Cluj, înfrângere în meciul cu JL Bourg. Mihai Silvășan: „Mergem mai departe și rămânem uniți”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter