Sport

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT, speră la victorie în fața principalei favorite din EuroCup: „Ne arătăm adevărata față”

U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri, 9 octombrie 2024, pe Valencia Basket. Mihai Silvășan este optimist înainte de partidă.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj | Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri, 9 octombrie 2024, pe Valencia Basket, într-un meci programat la ora 19:00. 

 


Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor aibă o evoluție la înălțime în fața celui mai puternic adversar din competiție. De patru ori câștigătoare a EuroCup, Valencia se deplasează în premieră la Cluj-Napoca. De-a lungul ultimilor ani, U-Banca Transilvania a mai dat în competițiile europene peste Dreamland Gran Canaria, Joventut Badalona sau Unicaja Malaga, dar nu a jucat niciodată împotriva „liliecilor”.

CITEȘTE ȘI:
The Motans, moment special la meciul U-BT Cluj - Valencia Basket Club. Echipa clujeană va înfrunta cea mai titrată echipă a grupei EuroCup.

 „Evident, toată lumea știe cine este Valencia în lumea baschetului, o echipă extrem de puternică. Vor să joace în Euroliga masculină, au jucători buni și au început tare sezonul, mai ales în EuroCup. De abia așteptăm acest meci, mă bucur că jucătorii accidentați au revenit la antrenamente. Nu sunt în cea mai bună formă, mă refer aici la Karel Guzman. Va fi totuși prezent mâine în lot. Sper să jucăm cât mai repede baschetul de calitate pe care îl așteaptă toată lumea. Nu se pune problema să nu intrăm cu gândul la victorie, indiferent de adversar. Vrem victoria și vom avea mulți oameni în spate, care sper să ne ajute în momentele dificile. Nu am avut cel mai bun început de sezon, dar trebuie să rămânem calmi, să muncim în continuare și să nu uităm principiile noastre. Trebuie să încercăm să găsim soluții pentru a evolua din ce în ce mai bine și a ne îndeplini obiectivele. Pare extrem de greu să îi învingem, dar este un singur meci. Baschetul poate să ofere surprize plăcute. Ei sunt o echipă extrem de bună în acest sezon la recuperările ofensive. Sunt foarte buni la recuperările ofensive, au cel mai mare număr de puncte marcate, dar și cel mai rapid ritm de joc. Ne putem face o idee despre ce joacă ei. Dacă vom reuși să contracarăm aceste aspecte, cred că avem o șansă bună să câștigăm. Acel procentaj de la meciul cu Oradea e extrem de greu să se repete. Treaba noastră este să rămânem uniți și să nu ne pierdem capul dacă suferim două sau trei înfrângeri. Noi trebuie să îi ajutăm pe jucători să aibă încredere. În viața unei echipe se întâmplă și momente mai puțin plăcute, însă e de abia începutul. Mai avem multe șanse să ne arătăm adevărata față”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca.


Meci „de foc” pentru U-BT

Partida aduce față în față ocupantele locurilor 1 și 7 în grupa B. Spaniolii au bifat două rezultate pozitive, după ce au trecut de Hapoel Ierusalim în prima etapă, respectiv de Veolia Towers Hamburg. Ba mai mult, în duelul de săptămâna trecută cu Hamburg, trupa iberică a marcat nu mai puțin de 105 puncte. 

Valencia este pe primul loc în BKT EuroCup la numărul de puncte marcate, cu o medie de 92.5 puncte înscrise pe meci. În plus, jucătorii antrenați de către Pedro Martinez sunt lideri și la numărul de recuperări ofensive, cu o medie de 19.0 mingi prinse sub propriul panou. În Liga ACB, Valencia a acumulat un rezultat pozitiv și o înfrângere. 


Clujenii au repurtat vineri o victorie de moral în campionat, la Voluntari. Anterior, formația a cedat două jocuri în EuroCup și unul în Liga Națională. Mihai Silvășan primește însă vești bune, iar Karel Guzman și Tudor Șomăcescu au revenit la antrenamente. De asemenea, Patrick Richard și D.J. Seeley fac progrese în ceea ce privește forma lor sportivă.

Chiar dacă U-Banca Transilvania nu și-a mai măsurat niciodată forțele cu Valencia Basket, o parte dintre jucători se cunosc între ei. Spre exemplu, Patrick Richard a fost coechipier cu Xabi Lopez-Arostegui în sezonul 2017-2018, la Joventut Badalona. Totodată, D.J. Seeley și Stefan Jovic au jucat împreună în Serbia, la Radnicki Kragujevac. 


Meciul de miercuri din BTarena va fi condus de o brigadă alcătuită din Piotr Pastusiak (Polonia), Jurgis Laurinavicius (Lituania) și Steve Bittner (Germania). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ghinionul a dispărut. U-BT Cluj a câștigat meciul contra CSO Voluntari.

U-BT Cluj va purta echipament roz la meciul cu CSO Voluntari. Marchează lupta împotriva cancerului la sân.

Ultimele Stiri
abonare newsletter