Sport

U-BT Cluj, înfrângere la limită în meciul contra Valencia Basket. Meciul a adus emoții suporterilor.

U-BT Cluj a jucat, miercuri, 9 octombrie, contra echipei Valencia Basket Club, cea mai titrată formație a grupei EuroCup.

U-BT Cluj, în meciul contra  Valencia Basket | Foto: Mădălina Ivan - monitorulcj.ro U-BT Cluj, în meciul contra Valencia Basket | Foto: Mădălina Ivan - monitorulcj.ro

 

 


Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan și-au dorit o evoluție la înălțime în fața celui mai puternic adversar din competiție. De patru ori câștigătoare a EuroCup, Valencia se deplasează în premieră la Cluj-Napoca. 

 


De-a lungul ultimilor ani, U-Banca Transilvania a mai dat în competițiile europene peste Dreamland Gran Canaria, Joventut Badalona sau Unicaja Malaga, dar nu a jucat niciodată împotriva „liliecilor”.

CITEȘTE ȘI:
Suporterul echipei „U” Cluj, mort la 21 de ani, comemorat la meciul U BT - Valencia Basket din EuroCup

Spaniolii de la Valencia Basket, cea mai titrată echipă din EuroCup

Partida a adus față în față ocupantele locurilor 1 și 7 în grupa B. Spaniolii au bifat două rezultate pozitive, după ce au trecut de Hapoel Ierusalim în prima etapă, respectiv de Veolia Towers Hamburg. Ba mai mult, în duelul de săptămâna trecută cu Hamburg, trupa iberică a marcat nu mai puțin de 105 puncte. 


Valencia este pe primul loc în BKT EuroCup la numărul de puncte marcate, cu o medie de 92.5 puncte înscrise pe meci. În plus, jucătorii antrenați de către Pedro Martinez sunt lideri și la numărul de recuperări ofensive, cu o medie de 19.0 mingi prinse sub propriul panou. În Liga ACB, Valencia a acumulat un rezultat pozitiv și o înfrângere. 

Clujenii au repurtat vineri o victorie de moral în campionat, la Voluntari. Anterior, formația a cedat două jocuri în EuroCup și unul în Liga Națională. Mihai Silvășan primește însă vești bune, iar Karel Guzman și Tudor Șomăcescu au revenit la antrenamente. De asemenea, Patrick Richard și D.J. Seeley fac progrese în ceea ce privește forma lor sportivă.


Chiar dacă U-Banca Transilvania nu și-a mai măsurat niciodată forțele cu Valencia Basket, o parte dintre jucători se cunosc între ei. Spre exemplu, Patrick Richard a fost coechipier cu Xabi Lopez-Arostegui în sezonul 2017-2018, la Joventut Badalona. Totodată, D.J. Seeley și Stefan Jovic au jucat împreună în Serbia, la Radnicki Kragujevac. 

Meciul de miercuri din BTarena va fi condus de o brigadă alcătuită din Piotr Pastusiak (Polonia), Jurgis Laurinavicius (Lituania) și Steve Bittner (Germania). 


U-BT Cluj a condus până în ultimul sfert

Meciul a început în forță, Valencia Basket fiind o echipă care s-a bazat pe viteză, însă U-BT a deschis scorul prin coșul superb al lui Mejeris. Spaniolii au preluat rapid conducerea, însă U-Banca Transilvania și-a arătat adevărata față și a întors scorul, primul sfert terminându-se cu scorul de 24 la 19.

Sfertul al doilea a fost condus de U-BT Cluj de la început și până la final. Clujenii au reușit să mărească diferența de scor la 13 puncte (35-22). Sfertul secund s-a terminat cu scorul de 52 la 44 pentru U-BT.

La pauză, The Motans a făcut show și a ridicat suporterii în picioare.

Sfertul al treilea a fost condus de U-BT Cluj care a reușit să ajungă la scorul de 75 la 70. 

Ultimul sfert a adus suporterii de la o emoție la alta pe fanii U-BT Cluj deoarece spaniolii au început să joace mai agresiv și au preluat conducerea, scorul fiind 90 la 98 cu 2 minute înainte de finalul meciului.

U-BT nu a mai reușit să facă o minune, iar meciul s-a terminat 96 la 105.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zi de meci! U-BT întâlnește cea mai titrată echipă a grupei EuroCup, Valencia Basket Club.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT, speră la victorie în fața principalei favorite din EuroCup: „Ne arătăm adevărata față”

Ultimele Stiri
abonare newsletter