Sport

Kapetanos a debutat la CFR cu un gol

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/21_ziua/cfr-meciuri.jpg" border="0" alt="cfr - kapetanos" title="Kapetanos a debutat cu un gol şi o pasă decisivă" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campioana CFR a jucat în weekend două partide amicale. „Feroviarii“ au făcut egal cu Arieşul Turda, 2-2, şi au învins clar pe FC Bihor, 5-0.</p> <p>Noul vârf de atac al „alb-vişiniilor“, Pantelis Kapetanos, a înscris primul său gol pentru CFR în meciul cu FC Bihor.</p> <p>Cele două partide disputate de CFR înainte de reluarea Ligii 1, cu Arieşul Turda şi FC Bihor, s-au disputat în cele din urmă pe stadionul CUG, după ce fuseseră mutate pe un teren sintetic din Someşeni din cauza vremii nefavorabile.</p>

Meciul cu Arieşul, disputat vineri, nu a fost unul uşor pentru „feroviari“. Turdenii au deschis scorul încă din minutul 5 prin Cătălin Bucur şi şi-au majorat avantajul câteva minute mai târziu prin Tilincă, fostul idol al tribunelor din Gruia. Clujenii s-au trezit abia în repriza a doua şi au reuşit să egaleze prin golurile marcate de Sergiu Buş, în minutul 65, şi Cristi Bud, două minute mai târziu.

Alin Minteuan a trimis în prima repriză următorul „11“: Mincă - Panin, N. Diogo, Mocanu, Creţu - E. Kone, Kivuvu, E. Dică - Buş, Bud, Batin. În minutul 70, tehnicianul „feroviarilor“ a schimbat toată echipa cu excepţia portarului: Mincă - Maftei, Cadu, Rada, Edimar - Mureşan - Hora, Bastos, Peralta, Nicoară - De Zerbi.


Au spulberat Bihorul

Dorind să demonstreze preşedintelui Iuliu Mureşan şi finanţatorului Arpad Paszkany că valoarea lor este mult superioară echipelor din eşalonul secund, elevii lui Alin Minteuan au intrat mult mai determinaţi pe teren în partida de sâmbătă cu FC Bihor. Clujenii s-au impus fără drept de apel, cu 5-0, după o partidă pe care au dominat-o copios. Bihorenii au rezistat doar 10 minute în faţa campionilor, după care Hora a deschis scorul. De Zerbi a majorat avantajul în minutul 19, iar Rafael Bastos a semnat a treia reuşită a CFR-ului în minutul 37. După pauză, „feroviarii“ au mai slăbit ritmul, dar tot ei au fost cei care au marcat. Gabi Mureşan a înscris pentru 4-0 în minutul 65, după o pasă de la Kapetanos. Grecul a închis tabela la 5-0, reuşita sa din minutul 72 fiind prima în tricoul „alb-vişiniu“. În meciul cu FC Bihor, Minteuan a trimis următorul „11“: Nuno Claro - Maftei, Cadu, Rada, Edimar - Hora, Mureşan, Peralta, Nicoară - De Zerbi - Bastos. Au mai jucat: Amadio, Diogo, Panin, Kivuvu, Buş, Bud, Creţu, Mocanu, Kapetanos şi Batin.

CFR va juca primul meci din returul Ligii 1, duminică, de la ora 16, în deplasare la Victoria Brăneşti.

abonare newsletter