Sport

Spitzmuller a câștigat Transilvania Rally, Marișca a fost al doilea

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/25/08 bogdan_marisca1.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Echipajul Csaba Spitzmuller/Tamas Szoke, Mitsubishi Evo X R4, a câștigat Transilvania Rally. Clujeanul Bogdan Marișca a terminat pe locul 2, fiind lider după prima zi.</p>

Transilvania Rally, cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop“, s-a desfășurat în perioada 21-23 iunie, la Cluj.

Aceasta este prima victorie din sezon pentru Csaba Spitzmuller, cel mai constant pilot din actuala ediție de campionat, care a venit la Cluj, după trei podiumuri obținute în primele trei etape. „Suntem foarte bucuroși de acest rezultat. Am început săptămâna cu emoții din pricina unor probleme de natură tehinică, luni nu știam dacă vom lua startul la Cluj, pentru că nu ne sosiseră niște piese, iar apoi am câștigat raliul. M-am simțit foarte bine, raliul mi-a plăcut, probele au fost senzaționale și organizarea a fost perfectă“, a declarat Spitzmuller, care, în urma acestui rezultat, a trecut pe prima poziție în clasamentul general al Campionatului. „Am aflat că suntem liderii campionatului, având un avantaj de un punct. Acest lucru nu înseamnă, însă, nimic, campionatul este lung și e prea devreme să facem calcule“, a declarat pilotul maghiar la finalul Transilvania Rally.
Poziția secundă  a fost ocupată de Bogdan Marișca și Sebastian Ițu. Revenit la Mitsubishi Evo IX de clasa 3, după un început de sezon dezastruos cu Subaru R4 de clasa 2, cu care a obținut doar 8 puncte în primele trei etape, pilotul clujean a avut parte acum de primul raliu fără probleme tehnice din 2012. Marișca a început perfect Transilvania Rally și cu doua timescratch-uri în primele trei probe speciale, finalul zilei de vineri l-a găsit în postura de lider. Pe probele lungi de sâmbătă mașina sa și-a arătat însă limitele, iar Bogdan a fost nevoit să cedeze prima poziție, reușind să rămână pe poziția secundă. „Este un rezultat care ne mulțumeste. Am început bine, dar nu cred că am fost eu atât de rapid în prima zi, cred că și ceilalți concurenți nu au forțat“, a subliniat Marișca. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de echipajul Valentin Porcișteanu/Dan Dobre.

Câștigătorii pe categorii

La două roți motrice s-a impus echipajul francez Francois Delecour/Dominique Savignoni, fostul vicecampion mondial revenind pentru etapa de la Cluj la Renault-ul Megane RS N4, de clasa 3, cu tracțiune doar pe puntea față, după victoria de la Bacău obținută cu un Peugeot 207 S2000.
La clasa 11, Daniel Ungur și Anton Avram, Mitsubishi Evo VI, au obținut lejer a patra victorie din tot atâtea posibile în acest sezon, devansându-i pe Sebastian Stanciu și Sorin Georgescu, Mitsubishi Evo VII și pe Florin Crișan și Mircea Onofrei, Subaru Impreza WRX STi.
Întrecerea juniorilor a fost câștigată de echipajul Rareș Tomiță/Levente Csegzi, pe un Mitsubishi Evo IX, urmat de echipajul Raul Badiu/Sergiu Ițu, Dacia Logan, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Simone Tempestini și Lucio Baggio, Subaru N15.
La Cupa Dacia, pe prima treaptĂ a podiumului au pășit Bogdan Barbu și Doru Vraja, pe doi au sosit Raul Badiu și Sergiu Ițu, iar pe trei s-a clasat echipajul Viorel Ivan/Dumitru Gheorghe.
În clasamentul pe echipe, clujenii de la Napoca Rally Academy au ocupat primul lor.
Odata cu încheierea Transilvania Rally, se face trecerea în a doua jumătate a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop“ 2012. Urmează patru etape care se vor desfășura pe macadam, prima dintre ele fiind programată la Sibiu în perioada 20-21 iulie.
Transilvania Rally s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, a fost organizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și  a fost susținut de partenerul oficial Autonet Mobility Show.



Ultimele Stiri
abonare newsletter