Sport

FIFA stabileşte azi repartizarea locurilor la CM-2014 pe continente

<p>Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) stabileşte azi şi mâine, în Comitetul său Executiv, repartizarea, pe confederaţii, a celor 32 de locuri pentru participanţii la Mondialul-2014, ceea ce ar duce la pierderea de către Africa a unuia dintre reprezentanţi în raport cu Mondialul-2010.</p>

 

Repartizarea contingentelor continentale se va face în cursul unei discuţii între cei 24 de membri ai Comitetului Executiv, la Zurich. “Nu am decis decât un loc - cel al ţării gazdă, Brazilia -, iar FIFA va dezvălui procedurile pentru atribuirea celorlalte locuri”, a declarat vineri preşedintele FIFA, Sepp Blatter. “Vor fi criterii precum locul ţării gazdă sau rezultatele echipelor la ultimele Cupe Mondiale, echilibrul este înainte de toate de ordin sportive”, a spus o sursă apropiată dosarului.

Tocmai această precizare, locul ţării gazdă, îl face să se teamă pe preşedintele Confederaţiei africane (CAF), Issa Hayatou, că va pierde al 6-lea reprezentant pe care l-a avut continentul negru la Mondialul-2010, cu Africa de Sud ca ţară gazdă. În plus, o singură selecţionată africană, Ghana, a ajuns în optimile de finală (a fost eliminată în sferturi). În aceste condiţii, ar putea profita America de Sud. Până acum, cele 4 ţări din fruntea grupei unice sud-americane se calificau, iar a 5-a disputa un baraj. Jumătate din echipele Americii de Sud au fost sfert-finaliste, dar doar Uruguay a atins semifinalele.

Din acest punct de vedere, Europa (13 reprezentante în 2010) ar putea cere mai mult, de vreme ce a avut toate cele 3 locuri de pe podiumul ultimei ediţii - Spania, Olanda, Germania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter