Sport

RMGC pariază pe aurul campionilor

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/03_ziua/cfr-rmgc.jpg" border="0" alt="cfr rmgc" title="Iuliu Mureşan şi Dragoş Tănase, semnând actele noului parteneriat * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Începând de ieri, campioana României la fotbal, CFR Cluj, şi-a asociat imaginea cu societatea Roşia Montană Gold Corporation.</p>

CFR Cluj are începând de ieri un nou sponsor, care va contribui la bugetul clubului.

Preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, şi Dragoş Tănase, directorul general al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), au semnat ieri un parteneriat prin care compania minieră va sprijini clubul din Gruia timp de cel puţin un an.


„Este un parteneriat important pentru noi şi nu am avut reţineri să semnăm. Noi tindem tot timpul spre aur, iar această asociere este una foarte bună. Deocamdată am semnat un contract pe un an, dar sunt perspective să îl prelungim“, a declarat Iuliu Mureşan.

„Atât societatea noastră, cât şi CFR Cluj, ne dorim să fim mereu pe primul loc. RMGC sprijină în mod constant performanţa. Am găsit la CFR o echipă foarte puternică şi foarte unită, condusă profesionist şi cu viziune. Începând de sâmbătă, de la meciul cu Poli Timişoara, ne veţi găsi şi pe noi pe stadionul din Gruia“, a declarat Dragoş Tănase, directorul general al RMGC.


Cel puţin în acest sezon, numele noului sponsor al CFR-ului nu va apărea pe tricourile de joc, ci doar pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu“, conform preşedintelui Mureşan. „Am făcut un tricou cadou pentru domnul Dragoş Tănase, dar numele noului sponsor va apărea momentan doar pe stadion“, a spus oficialul clujean. Niciuna dintre părţi nu a dorit să precizeze suma cu care RMGC va sprijini clubul clujean.

Fanii protestează, Mureşan îi linişteşte

Cel puţin o parte dintre suporterii „feroviarilor“ nu agreează noul sponsor al echipei din Gruia. Fanii campioanei au lansat o petiţie pe site-ul petitiionline.ro în care îşi exprimă dezaprobarea faţă de acest parteneriat. „Suporterii CFR protestează faţă de decizia clubului clujean de a intra în parteneriat cu compania Roşia Montană Gold Corporation, indiferent de forma sau de beneficiile materiale aduse clubului, din cauza gravelor nereguli ecologice dar şi social-economice pe care proiectul societăţii canadiene le va avea asupra României. Nu vrem sponsorizare cu preţul onoarei!“, se menţionează în petiţia emisă de suporterii „alb-vişinii“.


Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, vrea să organizeze o întâlnire cu suporterii pentru a-i lămuri că noul sponsor al „feroviarilor“ nu va face nimic care să afecteze natura în zona Roşia Montană şi împrejurimi. „Cianuri se găsesc în sâmburii fructelor, în cafea şi în alte alimente. Substanţa periculoasă va fi deversată într-un loc special şi va fi o concentraţie mică. Aceste lucruri trebuie explicate. E o necunoaştere, iar dacă se explică în mod normal, oamenii trebuie să înţeleagă că mediul nu va fi afectat“, a declarat preşedintele din Gruia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter