Sport

O ultimă şansă pentru CFR

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/04_ziua/cfr-poli.jpg" border="0" alt="cfr cluj - poli timişoara" title="Timişorenii au învins în tur cu 3-2" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campioana României, CFR Cluj, primeşte vizita celor de la Politehnica Timişoara. Meciul de sâmbătă din Gruia este derbiul etapei cu numărul 20 al Ligii 1.</p>

„Feroviarii“ trebuie să câştige întâlnirea cu „studenţii“ timişoreni pentru a mai putea spera la titlu sau măcar la cupele europene.

CFR şi Politehnica Timişoara au fost două dintre protagonistele Ligii 1 în ultimele sezonoane. Echipa din Gruia a câştigat de două ori campionatul, iar bănăţenii au terminat o dată pe locul secund şi au eliminat Shahtior Donetsk în preliminariile Ligii Campionilor din sezonul trecut. Clujenii au avut însă un sezon modest în comparaţie cu anii trecuţi şi se află acum în căutarea gloriei pierdute. O victorie împotriva „alb-violeţilor“ i-ar ajuta pe elevii lui Alin Minteuan atât în clasamentul Ligii 1, cât şi moral, întrucât ar fi prima echipă care învinge trupa din Banat în acest sezon.


Preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că Dusan Uhrin, anternorul Politehnicii, nu-i va putea suprinde cu nimic pe clujeni la meciul de sâmbătă. Fost antrenor la CFR în primăvara lui 2009, cehul a declarat că se va saluta cu oficialii din Gruia şi nu că nu crede că va fi primit cu ostilitate de fanii „feroviarilor“.

„Dacă mă voi întâlni cu oficialii clujeni, sigur mă voi saluta cu ei. Nu cred că voi avea parte de o primire ostilă pe stadion. Nu am nicio emoţie înainte de acest meci. Am fost de prea multe ori la Cluj ca să mă tem de ceva. Cred că este o echipă aproape total schimbată faţă de cea pe care am pregătit-o eu. Au rămas puţini jucători din nucleul de bază de atunci. Noi vom face totul ca sã câştigăm acest meci”, a declarat tehnicianul Politehnicii.


Dueluri echilibrate

Jocurile dintre CFR Cluj şi Poli au fost, cel puţin în ultimii ani, mereu disputate şi echilibrate. Nici clujenii şi nici timişorenii nu au reuşit să se impună pe terenul adversarei. Ultimele trei meciuri directe creionează cel mai bine echilibrul existent: a fost 0-0 în toamna lui 2009, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, iar în 2010, la Timişoara, a fost 1-1, respectiv 3-2 pentru Poli.

CFR şi Poli s-au întâlnit de 21 de ori până acum în primul eşalon. Bănăţenii au opt victorii iar clujenii doar cinci. „Feroviarii“ nu au câştigat niciodată la Timişoara, în timp ce „alb-violeţii“ s-au impus o dată în Gruia, cu 2-1, în urmă cu mai bine de 60 de ani, în sezonul 1948-1949.


Partida se va juca pe stadionul „Dr.Constantin Rădulescu“, mâine, de la ora 19 şi va fi transmisă în direct de DigiSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter