Sport

CFR şi-a luat adio de la titlu

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/07_ziua/cfr-poli.jpg" border="0" alt="cfr cluj - poli timişoara" title="Ricjetts a spulberat speranţele CFR-ului la un nou titlu * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Feroviarii“ au fost învinşi sâmbătă seara de Politehnica Timişoara, chiar pe teren propriu şi au pierdut orice şansă la titlu, fiind la 17 puncte distanţă de primul loc.</p>

Dacă după meciul de la Buzău cu Victoria Brăneşti, „feroviarii“ mai credeau că pot remonta diferenţa faţă de Oţelul, înfrângerea din acest weekend cu Poli le-a tăiat ultimele speranţe.

CFR a început prost meciul din Gruia cu Politehnica. Timişorenii au primit un penalti încă din primele minute şi au deschis scorul rapid. Centralul Marius Avram nu a vrut să rămână dator campionilor şi le-a acordat şi lor o lovitură de la 11 m. La numai trei minute după ce Zicu deschisese scorul pentru bănăţeni, Cadu a egalat pentru clujeni, în minutul 8 al partidei. Ambele penaltiuri acordate de Avram au fost contestate după meci de oficialii celor două echipe.


Începutul furtunos de meci a făcut ca întâlnirea să fie una dintre cele mai frumoase şi disputate partide din Liga 1 în acest sezon. Ambele echipe au ratat mai multe ocazii în prima repriză. După pauză, bănăţenii au dat dovadă de mai multă maturitate în joc şi au reuşit să se impună. Ricketts a înscris în minutul 78 cu capul din faţa porţii, în urma unei pase excelente a lui Axente, după o acţiune superbă a lui Zicu.

Prestaţia arbitrului, contestată


Prestaţia centralului Marius Avram a fost contestată după meci de ambele tabere. „După părerea mea nu a fost penalti nici la noi, nici la ei, nici una dintre cele două lovituri de pedeapsă nu trebuiau acordate“ , a declarat după meci Arpad Paszkany, finanţatorul „feroviarilor“. „Mi-a plăcut jocul, s-a jucat deschis. Ambele echipe au jucat la victorie. A fost o manieră de arbitraj în această seară, ăsta a fost potenţialul. Arbitrii intră şi ei mai greu în ritmul campionatului. Au fost mai multe momente în care mi-am pus semne de întrebare. Până la eliminarea lui Bastos oricum eram câştigătorii morali ai meciului“, a spus după meci Marian Iancu, patronul Politehniciii.

Caseta tehnică


CFR Cluj: Nuno Claro - Maftei (Batin '88), Cadu, Rada, Panin - Kivuvu - Hora, Peralta, Nicoară (Edimar '83) - Bastos - Bud (Buş '77).

Politehnica Timişoara: Pantilimon - Helder, Luchin, Ghionea, Sepsi - Burcă (Ricketts '71), Bourceanu - Goga (Rocha '90+2), Magera, Zicu - Axente.


Cartonaşe galbene: Peralta '29, Rada '37, Maftei '45, Bastos '32, '65 / Sepsi '15, Burcă '36, Axente '77.

Cartonaş roşu: Bastos '65


Arbitri: Marius Avram - Mircea Orbuleţ, Iulian Radu - Florin Marcu

Observatori: Anton Heleşteanu, Daniel Prodan.

Spectatori: aproximativ 10.000, dintre care 400 de timişoreni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter