Sport

„U“ îşi prezintă achiziţiile de iarnă

<p class="MsoNormal"><img class="caption" src="images/stories/prezentare_u.jpg" border="0" title="Noii „studenţi“ vor fi prezentaţi astăzi" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />După ce în vară a cumpărat 14 fotbalişti pentru ca Universitatea să reziste în Liga 1, patronul Florian Walter a făcut investiţii şi în pauza de iarnă, transferînd pînă azi şase jucători.</p> <h4>Universitatea Cluj se întăreşte pentru a rezista în Liga 1</h4> <p>Patronul „şepcilor roşii“, Florian Walter, a declarat în mai multe rînduri că doreşte să creeze o echipă puternică, care să aibă forţa să atace în sezonul următor locurile care duc în cupele europene, iar în cîţiva ani să lupte chiar pentru cîştigarea campionatului.</p>

Finanţatorul Universităţii Cluj a reuşit cel mai spectaculos transfer al iernii, reuşind să obţină semnătura fostului dinamovist Adrian Cristea. „Prinţul“ a venit de la Dinamo la „U“ în contul unei datorii de 1.5 milioane de euro a clubului din Ştefan cel Mare către Walter. Cristea este mijlocaş cu experienţă, evoluînd de-a lungul carierei în 156 de partide în Liga 1 (în care a marcat 28 de goluri), de 8 ori pentru echipa naţională şi în peste 30 de meciuri din cupele europene.

 


Un alt jucător cu experinţă şi convocări la echipa naţională este portarul Marius Popa, transferat de la Pandurii Tîrgu Jiu. Noul goalkeeper al Universităţii a făcut parte din lotul deplasat de Victor Piţurcă la Euro 2008, competiţie la care însă nu a evoluat. Consacrat la Poli Timişoara, Popa a părăsit formaţia de pe Bega în 2009, transferîndu-se la Internaţional Curtea de Argeş.

Octavian Abrudan, jucător format chiar în pepiniera „şepcilor roşii“,  a fost adus de la Steaua pentru a întări defensiva. Fundaşul clujean a fost dus în Ghencea de Victor Piţurcă, iar după plecarea acestuia nu a mai prins echipa. Universitatea a plătit pentru el 100.000 euro. Abrudan a mai jucat în Liga 1 pentru Gloria Bistriţa şi FC Braşov, strîngînd în total 114 meciuri.


Trei noi jucători străini

Universitatea a transferat şi trei străini. Argentinianul Elias Bazzi a venit de la Dinamo, echipă pentru care a evoluat în doar 4 meciuri. Sud-americanul va împlini 30 de ani în 23 mai şi în carieră a mai trecut pe la Boca Juniors, Sportivo Italiano, FC Naţional şi FC Argeş. Un alt fundaş venit la gruparea clujeană este francezul Steven Pele, care a jucat ultima dată la RC Strasbourg. Lista transferurilor este completată de Nasser Menassel, mijlocaş care a mai lucrat cu antrenorul Ionuţ Badea la Pandurii Tîrgu Jiu.

Toţi jucătorii nou veniţi vor fi prezentaţi astăzi în cadrul unei conferinţe de presă. Suporterii îi vor putea vedea pe viu la primul antrenament din 2011 al Universităţii, care va avea loc astăzi de la ora 15 la stadionul Clujana.


Amicalele din cantonament

Fotbaliştii Universităţii Cluj vor efectua pregătirea de iarnă într-o staţiune din regiunea turcă Antalya. În cadrul acestui cantonament, elevii lui Ionuţ Badea vor juca cîteva partide amicale. „Studenţii“ vor întîlni în 23 ianuarie formaţia rusă Sibir Novosibirsk, în 29 ianuarie pe SC Wienner Neustad, în 2 februarie pe croaţii de la Varteks, în 4 februarie pe bulgarii de la Cernomorets Varna, iar în 8 februarie vor juca cu polonezii de la Polonia Bytom. „Şepcile roşii“ vor juca o partidă amicală şi cu formaţia sîrbă Steaua Roşie Belgrad, la o dată ce urmează să fie stabilită.

abonare newsletter