Sport

Meci bun făcut de rugbyşti

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2013/03_martie/31/rugby m 3.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa de rugby a CS Universitatea Cluj a pierdut disputa de pe teren propriu cu Steaua Bucureşti, 8-19,dar a avut o prestaţie lăudabilă. </span></strong><span style="font-size: small;"> </span></p>

Rugbyştii clujeni au jucat foarte bine în primul meci de rugby disputat pe Cluj Arena, dar au fost învinşi de un adversar mai puternic şi mai experimentat.

Clujenii au început curajos meciuş şi încă din minutul trei, Mazăre a avut şansa de a aduce primele puncte, însă şutul său din lovitură de pedepasă a ocolit buturile „militarilor”. Steaua a ripostat şi zece minute mai târziu, “alb-negrii” au comis o greşeală placându-l pe Dumitru, aflat în drum spre terenul de ţintă, fără balon. Oaspeţii au primit un eseu de penalizare pe care Vlaicu l-a transformat, ducând scorul la 0-7.


În minutul 15 gazdele au rămas în inferioritate pentru 10 minute, N.Rus primind cartonas galben. În ciuda acestui impediment au reuşit primele puncte trei minute mai târziu, când Săuan a concretizat o penalitate. „Studenţii” au trecut în avantaj în mintul 32, după ce în urma unei grămezii ordonate la cinci metri de terenul de ţintă al “roş-albaştrilor”, balonul a fost scos la aripă şi Ciolocoiu a finalizat. Săuan nu a reuşit transfromarea, dar scorul a ajuns 8-7 pentru clujeni.
Prima repriză s-a încheiat cu “alb-negrii” în avantaj de un punct. Săuan a ratat o penalitate chiar înainte de pauză, ratând astfel şi o bună oportunitate de a mări avantajul clujenilor.

În repriza secundă,  tot gazdele au avut prima şansă de a marca, dar Săuan a greşit din nou ţinta. După cartonaşul galben văzut de Boar în minutul 59, jocul a avut un alt curs. Profitând de inferioritatea numerică a clujenilor, dar şi de căderea fizică a acestora, “militarii” au marcat două încercări într-un interval de patru minute, Vlaicu şi Nainer fiind autorii reuşitelor, una dintre ele fiind transformată de fundaşul “roş-albaştrilor”.
Partida s-a încheiat cu 19-8 în favoarea Stealei, dar evoluţia din prima repriză a „studen’ilor” a fost una care s-a ridicat la nivelul puternicilor adversari veniţi din capitală.


Urmează meciul cu Farul

În etapa următoare, rugbyştii Universităţii Cluj vor evolua în deplasare la Farul Constanţa. Meciul de la malul mării se va disputa sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11.30 şi va fi transmis în direct pe internet de rugbytv.ro. În prima etapă, “studenţii” au pierdut în  deplasare la vicecampioana Ştiinţa Baia Mare, scor 11-58.

abonare newsletter