Sport

Patrick Ciorcilă, campion şi vicecampion la tenis

<p><img src="images/stories/ciorcila.jpg" border="0" align="left" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />Tenismanul clujean Patrick Ciorcilă a reuşit două rezultate remarcabile la Campionatele Naţionale de Tenis ale României, categoria 16 ani, care s-au desfăşurat recent la Bucureşti.</p> <p>Sportivul în vîrstă de 14 ani, legitimat la Winners Tennis Club, s-a calificat în finală atîăt la simplu cît şi la dublu. În proba de simplu, Ciorcilă a trecut, pînă în actul final, de Vlad Mircea Terebes (Sănătatea Oradea), 6-0 şi 6-3, de Sorin Roşca (CS Micul As) 6-2 şi 6-2, şi de Andras Szekely (Dinamo Bucureşti) 6-2 şi 6-4.</p>

În semifinale, clujeanul l-a învins pe Alexandru Buzelan (CSS Constanţa), cu scorul de 3-6, 6-2 şi 6-1. În finală, Ciorcilă l-a întîlnit pe dinamovistul Andrei Apostol, un tenisman care se pregăteşte de mai multă vreme în SUA. Din păcate, sportivul legitimat la WTC a pierdut la capătul a trei ore de joc, cu scorul de 1-6, 7-6 (6) şi 6-7 (4). În tie-break-ul setului decisiv, Ciorcilă a condus cu 3-0, pentru ca în final să piardă cu 4-7.

La dublu, Patrick Ciorcilă a fost coechipier cu Rareş Andriuc. Cei doi au trecut în finală cu scorul de 6-4, 6-4 de Iustin Baciu (Tenis Star Piatra-Neamţ) şi Ionuţ Urdă (Voinţa Oradea).


Patrick Ciorcilă a fost selectat în lotul care va reprezenta România la Campionatele Europene pe echipe „Winter Cup“, competiţie care se va desfăşura în luna februarie.

abonare newsletter