Sport

„U“ BT Mobitelco a transferat un american

Americanul Josh Sparks, în vârstă de 23 de ani, a ajuns la un acord cu „U“ BT Mobitelco, urmând să evolueze sub comanda lui Dorin Pintea.

Sparks evoluează pe poziția de small-forward și măsoară nu mai puțin de 2.05 m. În ultimul sezon a evoluat la Valdosta Blazers State University, în țara natală. A jucat sezonul trecut în 29 de meciuri, cu o medie de 31 de minute jucate, 13.5 puncte/meci, 9.1 recuperari/meci, 53 %  procentaj la aruncarile de doua puncte și 71.9 % de la linia de fault. Josh Sparks a avut de asemenea o medie de 3.4 capace/meci, fiind liderul la capace al Universității Valdosta (100 de capace în 2012-2013).
În 2013 a fost selectat în echipa a doua a NABC South Region, iar în 2012 a reușit un triple double cu 23 de puncte, 15 recuperări, 10 capace.
Dorin Pintea, antrenorul de la „U“ BT Mobitelco, a declarat că odată cu transferul lui Sparks, clubul a încheiat campania de achiziții de jucători străini din această vară. „Prin aducerea lui Josh Sparks am închis capitolul jucători străini. Am ținut să îl aducem pe Sparks pentru a întări poziția 4. Este un jucător tânăr, de perspectivă și sper că în scurt timp să dea un randament cât mai bun, atât în atac, cât și în apărare“, a spus tehnicianul baschetbaliștilor clujeni.

abonare newsletter