Sport

„Feroviarii“ s-au întărit la mijloc și în atac

CFR l-a achiziționat astăzi pe atacantul nigerian Derick Ogbu (foto), după ce ieri a ajuns la un acord cu Pandurii pentru mijlocașul Claudiu Voiculeț.

Cu doar câteva zile înainte de startul noului sezon al Ligii 1, CFR Cluj a mai transferat doi jucători, la solicitarea antrenorului Mircea Rednic.
Derick Ogbu a venit din Belgia, de la formația Oud-Heverlee Leuven (din prima ligă). Nigerianul a evoluat pentru această echipă în perioada 2011-13 și a marcat 18 goluri în 60 de partide. Înainte de a evoluat la Leuven, Ogbu a fost în probe la PSV Eindhoven, la recomandarea tehnicianului Henk ten Cate (fost secund la Barcelona și Chelsea), însă nu a fost menținut în lotul puternicei formații olandeze. Atacantul de culoare este cotat de site-ul transfermarkt.de la valoarea de 1,2 milioane euro.

În cursul zilei de luni, CFR a ajuns la un acord și cu formația Pandurii Târgu Jiu pentru transferul mijlocașului Claudiu Voiculeț. „Feroviarii“ l-au cedat în schimbul acestuia pe Viorel Nicoară și au plătit o sumă de bani. Nicoară a evoluat la formația olteană sub formă de împrumut, în returul sezonului trecut.
Claudiu Voiculeț este cotat de transfermarkt.de la valoarea de aproximativ 1 milion de euro. În trei ani la Pandurii a jucat în 80 de partide, marcând 13 goluri. Voiculeț a mai jucat la formațiile FCM Târgoviște (2003-04), Farul Constanța (2004-09) și Internațional Curtea de Argeș (2009-10).

abonare newsletter