Sport

România a dezamăgit la Campionatul Mondial de Handbal

<p><img class="caption" src="images/stories/01_ianuarie/19_ziua/handbal.jpg" border="0" alt="campionatul mondial de handbal" title="Suedia 2011, un dezastru pentru naţionala României" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Naţionala de handbal masculin a României a avut o prestaţie sub aşteptări în primele meciuri de la Campionatul Mondial din Suedia, pierzînd în faţa Croaţiei, Danemarcei şi Algeriei.</p> <p>Dacă înfrîngerile naţionalei de handbal cu Croaţia şi Danemarca au fost considerate normale, deşi elevii lui Vasile Stîngă au condus şi cu 4 goluri, insuccesul în faţa Algeriei a fost unul ruşinos.</p> <p>„Tricolorii“ au făcut în faţa africanilor cel mai slab meci din ultimii ani şi au fost învinşi printr-un gol primit în ultima secundă de joc, astfel că şansele de calificare în faza următoare a competiţiei sînt minime.</p>

După un început echilibrat, România a trecut la conducere pe tabela de marcaj, mai întîi cu 4-2, apoi cu 7-3 şi cu 10-5 în minutul 24, graţie unor contraatacuri fructificate, principala noastră armă în faţa unei defensive agresive a algerienilor. Elevii lui Stîngă şi-au pierdut însă concentrarea, la fel ca şi în primele două meciuri, iar algerienii s-au apropiat la pauză la doar două goluri, scorul fiind 10-8 în favoarea noastră.

La reluare, România a reuşit să marcheze pentru 11-9 în min. 36, după 11 minute şi jumătate de secetă. Jocul a abundat în greşeli de ambele părţi, iar scorul a rămas strîns, diferenţa maximă fiind de trei goluri, 12-9 (44). „Tricolorii“ au ratat o aruncare de la 7 metri prin Ghionea, au trimis în bare, au tras în portar, iar africanii au egalat, 13-13. Condusă în final cu 14-13, România a reuşit egalarea prin Stamate, cu cîteva secunde înainte de final. Echipa noastră a crezut că are egalul asigurat, dar algerienii au crezut în victorie şi au taxat apărarea noastră pasivă, reuşind golul victoriei în ultima secundă, prin Hamad.


Urmează meciul cu Australia

„Tricolorii“ vor juca astăzi împotriva Australiei, de la ora 21.30. România face parte din grupa C, alături de Danemarca, Croaţia, Algeria, Australia şi Serbia. Naţionala noastră are acum, din păcate, şanse minime să-şi îndeplinească obiectivul, acela de a ajunge în faza a doua a grupelor, întrucît din fiecare grupă merg mai departe doar 3 echipe. Pentru a se califica, elevii lui Stîngă trebuie să învingă Australia şi Serbia, iar rezultatele din celelate meciuri trebuie să le fie favorabile, astfel încît Algeria să acumuleze mai puţine puncte decît echipa noastră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter