Sport

„U“ Mobitelco BT a pierdut din nou la Ploieşti

<p><img class="caption" src="documente/stories/01_ianuarie/28_ziua/baschet_u-mobitelco.jpg" border="0" alt="„U“ Mobitelco" title="„U“ Mobitelco a pierdut din nou la Ploieşti * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Baschetbaliştii “Universităţii” nu au scăpat de „complexul Asesoft“ şi au fost învinşi din nou de formaţia prahoveană.</p> <p>Elevii lui Macel Ţenter au făcut un meci destul de bun, dar au fost învinşi din nou pe final, după ce au condus la pauza mare.</p> <p>Ploieşteni au început în forţă partida, Qarraan marcând de două ori din spatele semicercului, Burlacu, şi mai apoi Mack trecându-şi numele pe lista marcatorilor, fapt ce l-a obligat pe Marcel Ţenter să ceară time-out şi să-i bage pe “studenţi” în şedinţă, în minutul 4, la scorul de 10-2 pentru gazde.</p>

Sfaturile tehnicianului clujean au dat roade spre finalul primului sfert, Thomson şi Silvăşan reuşind să-i scoată pe jucătorii cu gabarit prahoveni din spaţiul de trei secunde, obţinând astfel spaţii de pătrundere pentru Cuic şi Dykes. Dacă jocul sârbului nu a convins, americanul a ţinut de unul singur formaţia ardeleană în meci, fiind de neoprit la aruncările din acţiune. De partea cealaltă, în prima repriză, punctele au venit pe mâna lui Qarraan, fostul echipier al lui Houston University, înscriind până la pauză de cinci ori din şase încercări, din spatele semicercului. Repriza a doua a adus o echipă a Asesoftului mult mai atentă la finalizare şi mult mai precisă în apărare. Burlacu a fost pus în valoare mai bine de către coechipieri, iar Mack şi Qarraan au continuat să înscrie de la distanţă. Ploieştenii au continuat să se distanţeze pe tabelă, datorită jocului bun prestat de Burlacu şi a paselor decisive pe poziţii viitoare ale lui Westrol şi Mack. „Alb-negrii“ au abuzat pe final de aruncările de la trei puncte, în speranţa de a reface diferenţa, dar din păcate încercările lor nu au avut sorţi de izbândă.

Ţenter: „Nu am fost constanţi“

La finalul partidei dintre Asesoft şi „U“ Mobitelco BT, Marcel Ţenter a recunoscut că victoria ploieştenilor a fost meritată. „Am avut un meci în care nu am fost suficient de constanţi şi această problemă s-a accentuat în partea a doua, mai ales în ultimele minute. Acest lucru ne-a costat. Ploieştiul a meritat această victorie, a avut şi doi jucători în mare formă, Burlacu şi Qaraan, care au reuşit să înscrie uneori chiar în ultimele secunde de atac. Ar fi trebuit să fim în unele momente mai agresivi în aparare“, a spus tehnicianul vicecampionilor. În urma înfrângerii de la Ploieşti, „U“ Mobitelco BT a rămas pe locul 3 în Divizia A şi va juca mâine, tot în deplasare, cu BC „Perla Harghitei“ Miercurea Ciuc.


Iată marcatorii partidei

CSU Ploieşti: Qaraan 31 p, Burlacu 26 p, Mack 10 p, Westrol 10 p, Gutoaia 3 p şi Szijarto 2 p;

„U“ Mobitelco BT: Silvăşan 23 p, Dykes 22 p, Krstanovic 14 p, Cuic 5 p, Thomson 5 şi Lawrence 4.

Ultimele Stiri
abonare newsletter