Sport

Tir cu arcul în sală

<p>Federaţia Română de Tir cu Arcul va organiza în perioada 18 – 20 februarie campionatul naţional indoor (în sală).</p> <p>Competiţia se va desfăşura la Complexul Olimpic „Sydney 2000“ din localitatea Izvorani. Turneul este organizat pentru Seniori şi Juniori, masculin şi feminin, la următoarele divizii de arc: arc olimpic (O), arc compound (C) şi arc traditional.</p> <p>Astfel, vineri, 18 februarie, va avea loc antrenamentul oficial, sâmbătă, 19 februarie, vor fi probele de calificare ale campionatului şi primele probe eliminatorii, iar duminică (20 februarie) se vor decide marii finalişti.</p>

Tirul cu arcul este un sport nobil, cerebral dar şi de anduranţă, ţinând cont de durata unei competiţii şi de nivelul ridicat al stresului şi al efortului din timpul concursului. Competiţia se axează pe confuntarea directă între doi sportivi, stabilind astfel un grad de intensitate ridicat şi oferind publicului spectator o experienţă inedită. După ce în anii '90 tirul cu arcul a suferit o scădere în popularitate în România, în ultima perioadă acest sport străvechi a început să fie din nou cunoscut în rândul românilor, numărul sportivilor crescând considerabil iar cluburile răspândindu-se în mai multe zone din ţară.

Anul acesta, la Campionatul Naţional de Tir cu Arcul vor participa concurenţi din toată ţara, preconizându-se cel puţin 120 de participanţi, printre care şi componenţii Lotului Olimpic. Această competiţie este importantă atât pentru sportivii care vizează Campionatul European Indoor din Salou (Spania) din martie, deoarece este un prilej foarte bun de a trage punctajele de calificare, cât şi pentru sportivii care urmăresc titlul de Campion Naţional, concursul de sală fiind unul cu un grad de dificultate crescut.


Distanţa de tragere pentru probele de calificare la eliminatorii este de 18 m iar dimensiunea ţintei este de 20 cm pentru arcul Olimpic şi Compound şi 40 cm pentru cel Tradiţional.

Ultimele Stiri
abonare newsletter