Sport

LPF a făcut memoriu la DNA

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/15_ziua/08 lpf dna mircea sandu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liga Profesionistă de Fotbal a depus luni la DNA un memoriu referitor la implicarea acestui for în dezafilierea Universităţii Craiova.</p>

 

„Am depus un memoriu referitor la starea de fapt în ceea ce priveşte excluderea Universităţii Craiova. Am comunicat exact rolul ligii în toată această problemă, cum a acţionat“, a declarat Ciubotă. Membrii Comitetului Executiv al FRF care au participat la şedinţa din 20 iulie, în care s-a decis excluderea Universităţii Craiova, au fost puşi sub învinuire de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu şi sustragere de bunuri de sub sechestru. După ce în urmă cu o săptămână şi jumătate au luat cunoştinţă de materialul urmăririi penale, cei 12 membri ai Comitetului Executiv care au participat la şedinţa respectivă au fost convocaţi la sediul DNA pentru audieri.


În dosarul excluderii Universităţii Craiova, DNA a pus sub învinuire Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi alţi zece membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.


Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului. Preşedintele FRF, Mircea Sandu (foto), declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012.

După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter