Sport

Derby clujean la handbal masculin

<p />„U“ Transilvania şi Potaissa Turda, cele două echipe din judeţul Cluj care evoluează în Liga Naţională, se vor întâlni sâmbătă la Sala Sporturilor „Horia Demian“.

Cu Liviu Jurcă în postura de antrenor principal, după plecarea lui Ştefan Constantin la HCM Constanţa, handbaliştii de la „U“ Transilvania vor primi vizita nou-promovatei Potaissa Turda. Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 18 şi va conta pentru etapa a 9-a a Ligii Naţionale.

Pentru handbaliştii „alb-negrii“ câştigarea partidei nu va fi deloc o misiune uşoară, în condiţiile în care de la echipă au plecat nu mai puţin de nouă jucători în acest sezon, dintre care patru au ajuns la adversara de mâine. Este vorba despre Raul Marian, Răzvan Pavel, Ionuţ Ştef şi Levente Szabo.


Mihai Tritean, managerul celor de la „U“ Transilvania, a declarat că aşteaptă ca galeria să fie alături de echipă la acest meci. „Un joc în care Turda a anunţat 300 de oameni. Avem nevoie de susţinerea galeriei. Pentru noi jocul este foarte important, mai ales că avem puţine puncte şi, o spun cu ruşine, suntem pe un loc de retrogradare. Însă nu avem nici un motiv să nu ne revenim şi să facem punctele necesare până la finalul campionatului“, a declarat Tritean.

Analizând clasamentul, după opt etape, nou promovata Potaissa Turda porneşte cu prima şansă în disputa de pe parchetul Sălii Sporturilor „Horia Demian“. Elevii antrenaţi de Liviu Jurcă se află pe penultima poziţie în clasament cu o victorie, un egal şi şase înfrângeri, iar turdenii se claseaza pe locul 6, cu 14 puncte, obţinând patru victorii şi un egal în această ediţie de campionat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter