Sport

Două Campionate Europene de baschet în România!

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/23_ziua/08 baschet.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />România va găzdui Campionatul European de baschet masculin U16 (Divizia B), din 2012.</p>

 

FIBA Europe a anunţat marţi gazdele Campionatelor Europene la feminin şi masculin, la nivel de juniori şi tineret. România va găzdui turneul final feminin, la U18 (Divizia A), dar şi pe cel masculin, la U16 (Divizia B).

„Este o premieră pentru noi, turneul final masculin va avea loc la Bucureşti şi deja lucrăm intensiv la organizare, dar şi la un proiect nou în acest sens. Ne-am bătut la sânge cu Macedonia, pentru organizarea la U16 masculin, dar am câştigat. Este prima generaţie de jucători din proiectul naţional Perform Baschet şi vrem să vedem unde ne situăm cu această generaţie“, a declarat Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

Tocală a făcut precizări şi în privinţa unei inovaţii pentru organizarea unor competiţii de anvergură în România. „Pentru prima dată, vom oferi şi pachete turistice celor care vor dori să vină la noi în ţară. Imaginea României este dată de medalii, cu siguranţă, dar şi prin organizarea unor mari competiţii şi promovarea turistică. Aşa că vom avea pachete turistice care vor include vizitarea Palatului Parlamentului şi a Castelului Bran“.

Preşedintele FRB a mai precizat că organizarea CE masculin under 16 la Bucureşti va costa aproximativ 250.000 de euro, în timp ce turneul final feminin U18, de Divizia A, va fi mai costisitor. „La fete vor fi alte costuri, pentru că vorbim de prima divizie valorică europeană. Încă nu am făcut toate calculele şi toate acestea vor depinde de locaţia pe care o vom allege“.

CE feminin under 18 va avea loc în intervalul 26 iulie-2 august 2012, iar cel masculin under 16, de la Bucureşti, între 19-29 iulie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter