Sport

Al treilea meci, cu noroc

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/23_ziua/08 mobi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a obţinut prima victorie din acest sezon de FIBA EuroChallenge Cup, în deplasare la formaţia rusă Enisey Krasnoyarsk.</p>

 

Campionii României au câştigat al treilea meci din competiţia continentală, după în primele două au fost învinşi de Antwerp Giants şi Elan Chalon.

Victoria clujenilor din Rusia este surprinzătoare şi prin prisma faptului că de la „alb-negrii“ au lipsit doi jucători importanţi, Paul Chetreanu şi Zoran Krstanovic. Românul s-a accidentat la ultima partidă de campionat, cu Energia Rovinari, iar sârbul în meciul din deplasare cu Antwerp Giants.

Meci intens

Ruşii au început meciul mai bine, impunându-se în primul sfert cu 24-18. „U“ Mobitelco BT a revenit spectaculos în joc în sfertul secund, reuşind egalarea încă din minutul 13, 24-24. Echilibrul s-a menţinut şi în continuare (28-28), Mijovici aducând avantajul pentru studenţi în minutul 19, 33-35.

Clujenii au câştigat sfertul secund cu 19-13, după 20 de minute, tabela arătând egalitatea, 37-37. După pauză, o triplă a lui Silvăşan i-a readus pe campionii României în avantaj, 37-40, dar ruşii au ripostat rapid, 47-44 (min. 23), însă nu pentru mult timp, 50-50, un minut mai târziu. Acelaşi Silvăşan a fost precis de la linia de 6.75 metri, 52-54 (min. 26), Mihai Paul a mărit diferenţa, 52-56, pentru ca sfertul trei să se încheie cu 59-63, după un slam-dunk al lui Dykes.

Ultimul sfert a fost dramatic, cu ruşii în prim-plan, făcând eforturi să revină la conducere, 66-66 (min. 35). Komarovskyi a marcat de la trei puncte, 69-66, obligându-l pe Marcel Ţenter să ceară time-out. Mijovici a readus avantajul pentru ardeleni, cu o triplă spectaculoasă, 69-71, iar Dykes a mai făcut un pas spre victorie, 69-73, pentru ca acelaşi Mijovici să revină cu trei puncte, 69-76 (min. 38). Un minut mai târziu, 72-80, după o liberă a lui Dykes, căpitanul clujenilor, Silvăşan, a stabilit scorul final, tot de la libere, 73-81 şi declanşând o nebunie pe banca tehnică a campioanei României.

Pentru „U“ Mobitelco BT au marcat: Mijovic 24 p(7 recuperări, 2 pase decisive), Dykes 19 p (4 rec., 2 capace), Morris 14 p (5 rec., 5 p.d., 2 interceptii, 1 capac), Silvăşan 11 (7 rec., 3 p.d., 1 capac), Paul 10 p, Lawrence 3 p (8 rec., 3 p.d.).

Ţenter: „Un meci câştigat cu dârzenie“

Marcel Ţenter, antrenorul baschetbaliştilor clujeni, a declarat la finalul meciului că echipa sa a jucat la valoarea ei reală şi a spălat ruşinea înfrângerilor din primele meciuri. „Am jucat foarte bine, pur şi simplu am jucat la valoarea noastră reală. A fost un meci care spală ruşinea înfrângerilor de acasă, cu Elan Chalon, dar şi cu Energia Rovinari, un meci câştigat cu dârzenie şi la potenţialul nostru real. Trebuie să fim concentraţi pe următorul meci. Sunt foarte mândru de băieti, au arătat spirit de echipă. Am simţit cu adevărat ca vor victoria şi au obţinut-o. Bravo lor!“, a declarat tehnicianul campionilor, conform agenţiei Mediafax.

„U“ Mobitelco BT va juca vineri, în devans la etapa a 10-a, pe teren propriu, meciul cu Poli Iaşi, pentru ca în 29 noiembrie, să se deplaseze în Franţa, pentru returul cu Elan Chalon. La debutul în grupa E, campioana României a bifat o înfrângere, pe teren propriu, cu Elan Chalon, scor 81-85, după care a cedat şi în deplasare din Belgia, cu Antwero Giants, scor 63-87. După meciul din 29 noiembrie, campioana va juca ultimele două partide din grupa E pe teren propriu, în 6 decembrie, cu Antwerp Giants şi în 13 decembrie, cu Enisey.

Ultimele Stiri
abonare newsletter