Sport

Ultimul meci în Ligă pentru Oțelul

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/07_ziua/08 dorinel otelul.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campioana României, Oțelul Galați, va juca în această seară ultimul său meci în grupele Ligii Campionilor, în deplasare la Benfica Lisabone.

Eliminați matematic din cupele europene, gălățenii vor încerca să câștige astăzi primul punct în Ligă, pentru a ieși cu capul sus din cea mai prestigioasă competiție.

Întâlnirea din această seară este mai importantă pentru lusitani. În cazul unui succes, Benfica, deja calificată în optimi, va fi cap de serie la tragerea la sorți și ar putea evita astfel adversari mai bine cotați. Elevii lui Dorinel Munteanu au pierdut toate cele cinci meciuri jucate până acum în Liga Campionilor și își doresc ca în această seară să obțină măcar un punct. În meciul tur, disputat pe Arena Națională din București, Benfica s-a impus cu 1-0, prin reușita lui Bruno Cesar din minutul 40, însă pe final de meci gălățenii au ratat câteva bune ocazii de a egala. Ca o curiozitate, Oțelul este echipa care a comis cele mai multe faulturi în acest sezon al Ligii, 90 în 5 meciuri.


Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, se va întoarce la Lisabona, orașul în care a debutat ca jucător în cupele europene, într-un meci Sporting – Dinamo, din sezonul 1991-92 al Cupei UEFA, pe când evolua pentru „câinii roșii“.

În celălalt meci al grupei, Basel și Manchester United se vor lupta cu calificarea pe masă. Elvețienii trebuie să învingă, în timp ce elevilor lui Alex Ferguson le este suficient și un rezultat de egalitate.


Gălățenii au ajuns ieri la Lisabona, la ora locală 12.30, iar aseară la ora 18 au susținut antrenamentul oficial pe Estadio da Luz. Partida din această seară dintre Benfica și Oțelul va începe la ora obișnuită, 21.45 și va fi transmisă în direct de TVR 1. Arbitrul central al întâlnirii va fi germanul Manuel Grafe.

Manchester City – Bayern, meciul serii


Cel mai intersant meci al serii de miercuri din Liga Campionilor este cel dintre liderii clasamentelor din Anglia și Germania, Manchester City și Bayern Munchen. „Albaștrii“ au nevoie de victorie pentru a mai putea spera la calificarea în optimi, în timp ce bavarezii sunt deja cu sacii în căruță. Englzii trebuie însă să spere că Napoli nu va câștiga în deplasare la Villareal. În cazul în care italienii se vor impuna în Spania, vor merge în optimi, iar Manchester City va juca în primăvara europeană, însă în Europa League.

Meciurile de azi din Liga Campionilor:


Manchester City – Bayern Munchen

Villareal CF – SSC Napoli


OSC Lille – Trabzonspor

Inter Milano – CSKA Moscova

FC Basel – Manchester United

Benfica Lisabona – Oțelul Galați

Dinamo Zagreb – Ol. Lyon

Ajax Amsterdam – Real Madrid

Ultimele Stiri
abonare newsletter