Sport

Încă o înfrângere pe final

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/08_ziua/08 mobi anvers.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Am pierdut un meci pe care îl puteam câștiga”, a declarat Marcel Țenter, tehnicianul “U“ Mobitelco BT, după meciul cu Antwerp Giants.</p>

Elevii lui Marcel Țenter au jucat bine în meciurile din EuroChallenge Cup, dar au cedat pe final în faţa cfelor de la Antwerp Giants.

La fel ca și în precedenta întâlnire de acasă din EuroChallenge Cup, cea cu Elan Chalon, clujenii au avut o evoluție remarcabilă, dar nu au gestionat bine finalul de meci. „Alb-negrii“ au fost învinși de Antwerp Giants cu 72-74 printr-un coș înscris în ultimele secunde de joc, după ce la un momendat dat au avut 7 puncte avans. Și scorul pe sferturi reflectă echilibrul partidei de marți seara de la Sala Sporturilor „Horia Demian“: 20-20, 18-18, 15-14 și 19-22.

Clujenii au fost lipsiți în finalul partidei de aportul lui Tyler Morris, care s-a accidentat grav la mijlocul sfertului al patrulea și a părăsit terenul. De la „U“ Mobitelco a lipsit tot meciul un alt jucător de bază, Paul Chetreanu, accidentat și el.

În celălalt meci al grupei E, Elan Chalon s-a impus pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk, cu 80-79  și a obținut biletele pentru fazele superioare ale competiției. Etapa viitoare derby-ul dintre Antwerp și Elan va decide câștigătoarea grupei.

Țenter: „Sunt trist“

La finalul partidei, Marcel Țenter, tehnicianul de pe banca „alb-negrilor“ a declarat că este trist, deoarece echipa sa a pierdut un meci pe care îl putea câștiga. „Sunt extrem de trist, pentru că am pierdut un meci pe care îl puteam câștiga. Am avut un meci tare din punct de vedere fizic, ambele echipe au încercat să se impună. Să iei coș în ultima secundă este dureros, îmi pare foarte rău, însă acum nu mai putem schimba nimic. Scopul acestei participări  a fost să ne măsurăm forțele, să vedem unde ne situăm la nivel european, în așa fel încât la anul să jucăm cu adevărat pentru calificare“, a declarat Țenter.

Eddy Casteels, antrenorul celor de la Antwerp, s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi dar a lăudat și prestația clujenilor. „Sunt foarte fericit de modul în care ne-am prezentat aici și de presiunea pe care am pus-o pe adversar. Avem foarte mare respect pentru echipa din Cluj, este o formație foarte bună. La adversar m-a impresionat echipa, joacă un baschet de un nivel ridicat, sunt foarte bine antrenați și e greu să te aperi în fața lor“, a spus tehnicianul belgienilor.

Două meciuri acasă

„U“ Mobitelco BT va juca următoarele două meciuri acasă. Campionii vor primi sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19 vizita formației SCM „U“ Craiova. Partida va conta pentru etapa a 13-a a Diviziei A. Marți, 13 decembrie, „alb-negrii“ vor avea un alt duel european, cu Enysei Krasnoyarsk, formație pe care au învins-o în deplasare. Dacă vor învinge, elevii lui Marcel Țenter vor termina grupa E a EuroChallenge Cup pe locul trei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter