Sport

Meci greu pentru CFR Cluj

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/09_ziua/07 steaua cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Feroviarii“ vor juca în deplasare cu Steaua, echipa care a învins în ultima etapă în deplasare la liderul Dinamo, cu 3-1.</p>

Elevii lui Jorge Costa sunt în urmărirea liderului Dinamo, de care îi mai desparte un singur punct.

CFR a câștigat clar în etapa trecută, 3-0 în Gruia cu CS Mioveni și s-a apropiat la un singur punct de Dinamo, după ce „câinii roșii“ au fost învinși acasă de Steaua. „Alb-vișiniii“ nu vor avea însă viață ușoară sâmbătă, când vor juca în deplasare chiar împotriva formației „militare“, pe Arena Națională. Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, crede că punctul forte al echipei pregătite de Jorge Costa este forța ofensivă, „feroviarii“ având cel mai bun atac al Ligii 1 în acest sezon, cu 35 de goluri marcate în 16 etape.

„Jucăm la Steaua, este un meci important, greu, dar avem şanse egale. Dinamo a evoluat slab, iar Steaua a profitat. Rezultatul ne convine, dar cu noi vor fi şi mai motivaţi. Steaua e o echipă de spirit, dacă învinge reintră în lupta pentru titlu. Rusescu e cel mai periculos om al lor, dar sunt şi alţi jucători care pot face diferenţa. Atuul nostru este atacul“, a spus ieri Mureşan.

Renan Garcia, mijlocașul „feroviarilor“, a declarat că CFR se poate impune pe Arena Naţională. „Urmează un joc important, dificil, Steaua joacă acasă, dar noi trebuie să luptăm pentru cele trei puncte chiar dacă jucăm în deplasare. Este un derbi, dar cred că avem forţa să-l câştigăm“, a spus Renan.

Prime doar la victorie

Președintele CFR-ului, Iuliu Mureșan, a precizat că jucătorii „feroviari“ vor luă primă doar în cazul în care se vor impune în meciul de pe Arena Națională. „Vom acorda prime doar în cazul unei victorii. Sunt două echipe bune, avem acelaşi obiectiv și nu există o favorită certă. Atmosfera ostilă de pe Arena Naţională ne-ar putea motiva. Kapetanos începe să ne amintească de forma sportivă pe care o traversa la Steaua“, a spus oficialul echipei din Gruia.

Bilete între 10 şi 300 lei

Meciul dintre Steaua și CFR Cluj se va disputa sâmbătă, de la ora 20, pe Arena Națională și va fi transmis în direct de Digi Sport. Biletele pentru această partidă costă între 10 lei (peluza a II-a, inelul 1) şi 300 de lei la lojă cu catering inclus, informează site-ul oficial al grupării bucureştene. Pentru un tichet la tribuna a doua, se va achita suma de 20 de lei, în timp ce locurile la tribuna VIP vor costa 25, 40 şi 60 de lei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 32 de ori în Liga 1. Steaua are 14 victori, iar CFR 9, alte 9 partide încheindu-se la egalitate. În sezonul trecut „roș-albaștrii“ s-au impus în Gruia cu 3-1, iar meciul de la București s-a încheiat egal, 2-2. CFR a câștigat de două ori în deplasare la Steaua, ultima dată în urmă cu mai bine de 60 de ani, în 7 noiembrie 1948.

Ultimele Stiri
abonare newsletter