Sport

„Feroviarii“ au scos un punct la Steaua

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/12_ziua/08 steaua cfr kapetanos.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a remizat în deplasare la Steaua, 1-1, într-un meci jucat pe Arena Națională.</p>

Doi clujeni au fost eliminați cu câteva minute înainte de final.

Elevii lui Jorge Costa au avut noroc în meciul cu Steaua, gazdele trimițând de trei ori balonul în bară în prima repriză.

După ce Prepeliță a nimerit bara în minutul 9, clujenii au deschis scorul în minutul 15, prin Kapetanos, care a marcat cu capul, după o centrare excelentă venită din partea dreaptă a atacului „feroviar“. Până la pauză, steliștii au mai nimeri de două ori bara porții lui Beto, prin Raul Rusescu (min.34) și același Prepeliță (min. 45). Echipa lui Ilie Stan a dominat autoritar după primirea golului, dar jucătorii CFR-ului au reușit să se apere.

„Roș-albaștrii“ au reușit să egaleze în minutul 75, printr-o foarfecă superbă a lui Mihai Costea. În minutul 85, clujeanul Gabi Mureșan a fost eliminat, în urma unui duel. La aceași fază, centralul Cristi Balaj la eliminat și pe Weldon, pentru proteste. La finalul meciului, steliștii s-au declarat nemulțumiți de faptul că Mureșan nu a fost eliminat mai devreme pentru un fault asupra lui Cristi Tănase.

Duel Becali-Paszkany în declarații

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a criticat dur echipa CFR Cluj şi pe centralul Cristian Balaj după meciul disputat pe Arena Naţională, spunând că clujenii sunt singura formaţie care este „pe blat cu arbitrii“.

„Mureşan trebuia să primească patru galbene, am avut penalti. A fost un arbitraj şmecheresc, s-a arbitrat numai în favoarea lor. Balaj este un arbitru bun, este cel mai şmecher, să te ferească Dumnezeu de astfel de arbitri. Este cel mai ipocrit şi cel mai nenorocit om. (…) Singura echipă care este pe blat cu arbitrii este CFR-ul. Le-au dat banii înainte şi nu ai cum să-i prinzi. Nu mai poate să facă DNA-ul nimic. Cu două luni înainte de a începe campionatul au luat 300-500.000 de euro, nu ştiu cât le-o fi dat, dar le-a dat. Asta e echipă să ia campionatul? Nu am dominat nici pe Avântul Ştefăneşti aşa cum i-am dominat pe ei“, a declarat Becali la finalul meciului.

Arpad Paszkany, finanțatorul CFR-ului, a replicat spunând despre Becali că este un „personaj penal“. „Acest personaj care ne acuză este cel care umbla în urmă cu câţiva ani cu pungi de bani după echipe de fotbal, care are nenumărate procese pe rol. Din acest punct de vedere, legal, îl consider un personaj penal“, a spus finanțatorul din Gruia.

Caseta tehnică

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Iliev, Geraldo, Latovlevici (Fl. Costea '57) - Prepeliţă (M. Costea '71), Bourceanu, Brandan, Tănase - Rusescu, Nikolici (Bicfalvi '81).
CFR Cluj: Beto - Panin, Cadu, Piccolo, Camora - Peralta, Mureşan, Renan Garcia - Sougou (Maftei '87), Kapetanos (Weldon '82), Bastos (Ronny '71).

Cartonaşe galbene: Nikolici '27, Geraldo '33, M. Costea '75, Bicfalvi '89, Rusescu '90+1 / Mureşan '10, '85, Peralta '18, Cadu '90+4, Panin '54, Piccolo '60, Beto '62. Cartonaşe roşii: Mureşan '85, Weldon '85.

Arbitri: Cristian Balaj - Aurel Oniţă, Eduard Dumitrescu - Cătălin Popa. Observatori: Dan Lăzărescu, Claudiu Popa.
Spectatori: 35.000, dintre care 100 de clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter