Sport

„Tricolorele“, eliminate de Croația

<p>Naționala de handbal feminin a României a fost eliminată de la Campionatul Mondial din Brazilia.</p>

 

Handbalistele „tricolore“, medaliate cu bronz la Campionatul European de anul trecut, au ratat luni calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, după ce au fost învinse, într-un final dramatic, de Croaţia, cu scorul de 28-27 (15-18), la Sao Bernardo, în optimile de finală.

Echipa noastră a avut un început ezitant de meci şi a fost condusă cu 2-0 (min. 2), 5-2 (6) şi 8-6 (12), dar a revenit apoi în meci şi a marcat de patru ori la rând, preluând conducerea cu 10-8 (16). România, la cel mai bun joc al său la competiţia din America de Sud, a condus ostilităţile şi a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, 18-15, după ce a ratat şi o aruncare de la 7 metri în prima parte.

Elevele lui Radu Voina s-au desprins la patru goluri în debutul reprizei secunde, 19-15 (31), dar apoi au avut o cădere concretizată cu cinci goluri consecutive ale croatelor, 19-20. La scorul de 21-20 pentru adversare, în min. 43, instalaţia de iluminare a sălii din Sao Bernardo s-a defectat şi meciul a fost oprit din cauza lipsei de luminozitate pentru circa 20 de minute. La reluarea jocului, tricolorele au reuşit egalarea şi au trecut în avantaj, 22-21 (46). Croaţia a condus şi ea cu 25-24 (52), dar trei goluri consecutive ale României au dus în avantaj echipa lui Radu Voina la 27-25 (55). Finalul a fost dramatic, dar, din păcate, jucătoarele noastre nu au rezistat presiunii, au comis greşeli şi Croaţia a punctat de trei ori, câştigând cu 28-27.

Croaţia a reuşit calificarea în premieră în sferturile unui Campionat Mondial şi totodată prima victorie în faţa României, după 8 succese consecutive ale tricolorelor. În sferturi, Croaţia va întâlni Norvegia.

România a avut o evoluție neconvingătoare încă din faza grupelor, unde a învins cu 30-28 Tunisia și cu 33-27 Cuba, dar a remizat cu Japonia, 28-28 și a pierdut cu Brazilia (28-33) și cu Franţa (20-39, cea mai drastică înfrângere din istoria echipei).

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a declarat după eliminarea României în optimile Campionatului Mondial, că echipa a jucat bine în meciul cu Croaţia, dar lipsa unor jucătoare de bază din lotul tricolorelor şi diferenţa de mentalitate dintre croate şi românce au dus la acest eşec. „Echipa a ajuns cu un moral foarte scăzut la jocul cu Croaţia, după 4-5 meciuri nereuşite. Nu le scuz pe fete, ţin mult la ele şi mă doare inima când văd că sunt luate în derâdere. Patru jucătoare de bază din naţională au rămas acasă, accidentate, apoi în mod fals s-a discutat despre valoarea slabă a adversarelor din grupă“, a spus Gaţu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter