Sport

U-BT Cluj, la un pas de prima înfrângere pe plan intern în actualul sezon

U-BT Cluj a fost la un pas să piardă primul meci pe plan intern în sezonul 2021/2022 în fața celor de la Dinamo.

U-BT Cluj, la un pas de prima înfrângere pe plan intern în actualul sezon U-BT Cluj, la un pas de prima înfrângere pe plan intern în actualul sezon

 

 


U-Banca Transilvania a avut parte de un meci dificil în prima partidă a seriei din sferturile Cupei României cu Dinamo București. Baschetbaliștii clujeni s-au impus cu 72-68, la capătul unui meci extrem de greu. Cele două echipe se vor duela din nou joi, atunci când U-BT Cluj pleacă cu prima șansă.

 


Pentru formația clujeană, duelul cu Dinamo a fost primul după calificarea în TOP 16 Champions League. Acest lucru a fost vizibil în felul cum au abordat combatantele debutul încleștării. Dinamo a fost motivată să producă o surpriză, iar Andrei Mandache a izbutit 9 puncte în primul sfert. Hogue și Richard au furnizat puncte pentru oaspeți, care au condus la finalul actului inagural cu 13-16. Mai apoi și-a intrat în mână și Luca Colceag, unul dintre jucătorii importanți din meci. „Câinii” au jucat la fel de combinativ, astfel că la pauză tabela indica 29-29.

Repriza secundă a rămas la fel de echilibrată, până când Dinamo a fost mai eficientă în atac. După o lungă pauză, Andrei Mandache și-a trecut în cont o nouă reușită, 48-44. Baschetbaliștii lui Hristu Șapera au rămas la fel de curajoși, iar Cecil Williams a fost extrem de eficient de la distanță. La mijlocul sfertului decisiv, Patrick Richard a reprezentat principala armă a clujenilor. Căpitanul echipei a dus a dus scorul la 59-63, fiind urmat de Ștefan Grasu. U-BT Cluj putea câștiga meciul la  o diferență formată din două cifre, dar Alexandru Coconea și Andrei Mandache au evoluat excelent pe final.


Mihai Silvășan nu a fost deloc încântat de evoluția jucătorilor săi în defensivă:

„A fost o partidă grea. Dinamo a făcut un meci bun, fizic. Nu am reușit să ne facem jocul nostru ofensiv obișnuit. Evident, acest lucru s-a datorat și apărării lor. Cu siguranță se putea mai bine. Am fost mulțumit de apărare, însă și acolo au existat situații în care am lăsat coșuri ușoare. Una peste alta, victoria este victorie, mergem cu un avantaj de patru puncte înaintea meciului de acasă. Scopul nostru este să ne calificăm în Final Four, trebuie să luptăm și să reușim.”, a declarat Mihai Silvășan.


Cel mai bun marcator al clujenilor a fost Andrija Stipanovic cu 14 puncte.  U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă doar de Hapoel Holon în acest sezon, în Liga Campionilor.
 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca scrie istorie și se califică în faza a doua a grupelor Ligii Campionilor! Victorie răsunătoare cu Daruşşafaka

U-BT Cluj-Napoca o înfrânge pe FC Argeș și rămâne invincibilă în Liga Națională

Ultimele Stiri
abonare newsletter