Ştiri din Transilvania

„Drum liniștit, Ioane!". A murit actorul care a dat voce celor mai îndrăgite personaje animate

Este doliu în lumea artistică românească. Actorul Ion Ruscuț s-a stins la doar 68 de ani.

Sicriul în care a fost înmormântat actorul Ion Ruscuț. Foto: Facebook Sferle Doina Sicriul în care a fost înmormântat actorul Ion Ruscuț. Foto: Facebook Sferle Doina

 

 


Ion Ruscuț, actorul roman care a dat voce multor personaje din desene animate, a murit la doar câteva zile înainte de a împlini 68 de ani. Vestea tristă a fost anunțată de colegii săi din breaslă de la Teatrul de Stat Regina Maria din Oradea.

 


Cu o carieră lungă și de succes în spate, Ruscuț a lăsat o amprentă puternică în lumea teatrului românesc, fiind recunoscut pentru talentul său în dublarea vocilor.

Actorul Ion Ruscuț. Foto: Facebook Teatrul de Stat Regina Maria Oradea

A jucat cu plăcere și în spectacole pentru copii, cum ar fi „Fetița cu chibrituri”, „Croitorașul cel Viteaz și Hainele cele noi ale Împăratului” și „Micul Prinț”.


A jucat și în filmele „Morgen” (2010) și „Berliner” (2020) ale regizorului Marian Crișan.

Vineri, 8 septembrie, actorul a fost înmormântat în satul Tăut, unde au fost prezenți apropiații și prietenii săi. Satul său natal era foarte special pentru actor, căci mereu le povestea colegilor cât de fericit și împlinit este în locuința sa.


„A plecat dintre noi prea devreme Ion Ruscuț. Bunul meu actor de la Oradea. La filmări îmi povestea mereu despre casa lui de la Tăut. Se bucura ca un copil în fiecare dimineață că ne vedem din nou pe platou.  Era fericit si împăcat. Și cu un umor de neegalat, molcom ardelenesc plin de înțelesuri și subtilități. Drum liniștit, Ioane!”, a fost mesajul transmis de un coleg de breaslă a actorului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Compozitorul Cornel Țăranu va fi înmormântat joi, 22 iunie, la Cluj-Napoca. El a modelat decisiv școala muzicală clujeană

Imagini și mărturii după cutremurul din Arad: „La înmormântare a sărit mortul din sicriu, o casă e pe jumătate distrusă”

Primul cimitir digitalizat din România! Institutul Oncologic din Cluj poartă numele unei personalități înmormântate aici

Ultimele Stiri
abonare newsletter