Ştiri din Transilvania

5 copii puși la cerșit în Bistrița, luați de Protecția Copilului. Făceau bani „pentru familie”

Model pentru Cluj-Napoca? Polițiștii locali din Bistrița desfășoară acțiuni concrete de combatere a cerșetoriei.

Poliția Locală din Bistrița, acțiuni împotriva cerșetoriei / Foto: Politia Locala Bistrita Poliția Locală din Bistrița, acțiuni împotriva cerșetoriei / Foto: Politia Locala Bistrita

 

 


Cinci copii care au fost puși la cerșit de părinți au fost luați, rând pe rând, de polițiști și Protecția Copilului.

 


Copiii nu se vor întoarce la părinți până ce aceștia nu-și găsesc un loc stabil de muncă, în așa fel încât copiii să nu mai ajungă în riscul de fi puși să cerșească bani „pentru familie”: 

„«Doar două lucruri trebuie să le dăm copiilor noștri: rădăcini și aripi». Copiii fără copilărie, victime ale exploatării prin cerșetorie. Campania de combatere a cerșetoriei a continuat și azi. Și vă ținem la curent, ca în fiecare seară, cu activitatea noastră, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială… Azi a fost o zi tristă. Subiectul principal: o persoană, care din lipsa unui loc de muncă, a considerat că singura soluție pentru a-și putea crește cei 5 copii este să apeleze la mila publică. Rezultatul: în decursul anilor, copiii au fost preluați, rând pe rând, spre îngrijire de instituția abilitată a statului.


Azi, consilierii din cadrul Direcției de Asistență Socială au consiliat părintele copiilor în scopul facilitării obținerii unui loc de muncă. Scopul părintelui? Să își recupereze copiii, ce se afla în îngrijirea statului.
Niciodată nu e prea târziu! Sperăm ca rezultatul acțiunii noastre să fie pozitiv pentru părintele în cauză. Și o lecție! În rest, trendul este în continuare descendent. O singură persoană identificată practicând cerșetoria. A costat-o 350 lei… Nu renunțăm! Mulțumim cetățenilor pentru sprijin și oferirea de informații referitoare la persoane ce apelează la mila publică”, potrivit Poliției Locale Bistrița. 

În Cluj-Napoca, mai ales în Centru, mulți copii apar la terase și cerceșesc bani de la clienți. O fi Bistrița un exemplu de urmat? E drept că în Cluj ar trebui luate mai multe măsuri. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cerșetori din Galați, Mureș sau Sălaj își fac veacul pe străzile Clujului. Poliția i-a amendat

Dosar penal pentru două tinere care s-au folosit de un copil pentru a cerși în Dej. Ar putea face până la doi ani de închisoare

abonare newsletter