Ştiri din Transilvania

Circulația pe Transalpina se redeschide din acest weekend. Traseu accesibil 10 ore pe zi, cu limită de viteză.

Circulația pe Transalpina se redeschide de pe 1 iunie. În ce condiții se poate circula.

Circulația pe Transalpina, redeschisă din acest weekend/Foto: Cristian Pistol Facebook.com Circulația pe Transalpina, redeschisă din acest weekend/Foto: Cristian Pistol Facebook.com

 

 


Circulaţia rutieră pe Transalpina se redeschide sâmbătă, 1 iunie, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

Astfel, în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţi ai CNAIR, a fost luată decizia redeschiderii circulaţiei rutiere pe Transalpina începând cu data de 1 iunie. 


La mijlocul lunii mai, cel mai înalt traseu din România era viscolit de ninsori, iar stratul de zăpadă număra câțiva centimetri. 

CITEȘTE ȘI: 
A nins pe Transalpina. Strat nou de zăpadă în Rânca.

„Se redeschide circulaţia pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024!”, potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol. 


În ce interval orar se poate circula

Sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt al DN67C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 8.00 - 18.00. 

„În afara acestui interval orar, accesul este interzis din cauze obiective care ţin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine”, potrivit sursei citate.


De asemenea, limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră, iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. 

„Respectarea acestor restricţii este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase şi pentru deplasarea în condiţii de siguranţă”, au informat reprezentanții CNAIR. 


Transalpina este închisă, în lunile cu zăpadă, între Rânca şi Obârşia Lotrului, pe o porţiune de peste 20 de kilometri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina ar putea fi redeschisă iarna. Regulamentul pentru cele mai spectaculoase drumuri din România, modificat

Ultimele Stiri
abonare newsletter