Ştiri din Transilvania

FITS, peste 830 de evenimente şi 5.000 de artişti din 82 de ţări. Tema ediţiei din acest an a fost prietenia.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) are peste 830 de evenimente şi 5.000 de artişti din 82 de ţări. Tema ediţiei din acest a fost prietenia.

FITS, peste 830 de evenimente şi 5.000 de artişti din 82 de ţări. Tema ediţiei din acest an a fost prietenia. | Foto: FITS FITS, peste 830 de evenimente şi 5.000 de artişti din 82 de ţări. Tema ediţiei din acest an a fost prietenia. | Foto: FITS

 

 


Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume, a avut loc anul acesta la Sibiu în perioada 21 iunie – 30 iunie, tema ediției cu numărul 31 fiind prietenia, scrie mesageruldesibiu.ro.

 


Până în acest moment, FITS are 830 evenimente incluse în program și peste 5.000 de artişti din 82 de țări. 

Noutăţile ediţiei din acest an

Printre noutăţile din acest an se numără o schimbare de structură pentru Bursa de Spectacole, evenimentul asociat FITS, care reprezintă o platformă de dialog între tinerii artişti, operatorii culturali, instituţiile de spectacole şi reţelele culturale. 


Ediţia din acest an a inclus şi un bogat sezon francez, care a celebrat cei 100 de ani ai Institutului Francez în România, precum şi un amplu sezon polonez, care a oferit o avanpremieră a Sezonului Cultural România-Polonia 2024-2025. 

Șapte personalități remarcabile ale lumii artistice, distinse cu stele pe Aleea Celebrităților 

Șapte personalități remarcabile ale lumii artistice mondiale, în frunte cu actorul și regizorul american John Malkovich, au fost distinse ieri cu stele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul FITS, unul dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru și artele spectacolului din lume. 


Alături de Malkovich, au mai primit câte o stea faimoasa actriță franceză Isabelle Adjani, regizoarea germană Susanne Kennedy, coregrafa Anne Teresa De Keersmaeker, regizorul grec Theodoros Terzopoulos, regizorul român David Esrig și dramaturgul norvegian Jon Fosse, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură în 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ultima zi de FITS. Gala de Închidere FITS – Corul Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, la Muzeul Astra

FITSRecomandă: 28 iunie, a opta zi de FITS 2024: Susanne Kennedy, unul dintre cei mai importanți regizori europeni la ora actuală, aduce spectacolul ANGELA (o buclă în timp) pe scena FITS

Sâmbătă la FITS: Gala Celebrităților aduce laolaltă mari personalități ale lumii culturale

Ultimele Stiri
abonare newsletter