Ştiri din Transilvania

Vara șantierelor. Transfăgărășanul intră în reparații, dar fără întreruperea traficului.

După lucrările anunțate pe Valea Oltului și închiderea circulației pe DN7, cel mai spectaculos drum național din România, Transfăgărășanul, va intra în reparații pe parcursul verii.

Tranfăgărășanul va intra în reparații din această vară|Foto: CNAIR Facebook.com Tranfăgărășanul va intra în reparații din această vară|Foto: CNAIR Facebook.com

 

 


Lucrările de infrastructură programate la Autostrada Sibiu-Pitești vor închide circulația rutieră pe Valea Oltului, între 8 iulie și 9 august 2024. 

Însă șantierele vor cuprinde și Transfăgărășanul, cel mai spectaculos drum național din România, redeschis de curând. 


CITEȘTE ȘI: 
Rute ocolitoare pentru Valea Oltului. Care sunt opțiunile alternative la DN7.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că urmează lucrări de reparaţii vara aceasta pe Transfăgărăşan, dar fără să fie oprit traficul rutier.

Lucrări de reparații pe Tranfăgărășan

Astfel, reparaţiile ce urmează să fie efectuate nu vor însemna oprirea traficului pe Transfăgărăşan.


„Asta e o chestiune care ţine neapărat ca în această vară să fie făcută şi anume lucrări pe Transfăgărăşan, absolut necesare, cele de vară. (…) Cred că e un studiu de fezabilitate în execuţie în acest moment pe Transfăgărăşan”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, redeschisă la începutul verii

Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan a fost redeschisă începând cu 7 iunie, inclusiv în zona alpină, cuprinsă între Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu) şi Piscul Negru (judeţul Argeş).


Traficul rutier este permis doar pe timpul zilei, între orele 07,00 – 21,00, iar „în cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar până când vremea va permite redeschiderea drumului în condiţii de siguranţă”, au arătat recent cei de la DRDP Braşov.

CITEȘTE ȘI: 
Cel mai spectaculos drum din România ar putea să rămână deschis aproape tot anul. CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului.

Transfăgărăşanul este în momentul de faţă şi una dintre rutele pe care se poate ajunge la Sibiu, în condiţiile în care începând de luni va fi închisă circulaţia rutieră pe DN7 Valea Oltului.


Turiştii pot circula pe Transfăgărăşan între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac şi cu telecabina, însă doar ziua şi numai când condiţiile meteo sunt favorabile transportului pe cablu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Circulația pe Transalpina se redeschide din acest weekend. Traseu accesibil 10 ore pe zi, cu limită de viteză.

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună

Ultimele Stiri
abonare newsletter