Ştiri din Transilvania

Planta ce vindecă repede răceala. Medicii o recomandă pentru că previne bolile de inimă și cancerul

Planta ce vindecă repede răceala. Această plantă se regăsește în bucătăria românească de foarte mult timp. Nu doar că aduce un gust delicios mâncărurilor, dar și este recomandată de medici pentru că previne bolile de inimă și cancerul.

 

 


Planta ce vindecă repede răceala. Este vorba despre ghimbir, una dintre plantele tropicale renumite pentru beneficiile medicale pe care le aduce asupra organismului. 

 


Fiind 100% natural, ghimbirul vine cu un bagaj de proprietăți benefice sănătății. El nu aduce un aport semnificativ de calorii la mâncare, dar conține mulți antioxidanți și multe proprietăți antiinflamatorii care ne întâresc organismul. 

Printre elementele din conținutul ghimbirului (planta ce vindecă repede răceala) se numără fibrele, proteinele, zaharurile, vitamina B6 și C, Zinc, Magneziu, Potasiu, Calciu, Fier, Sodiu și multe altele.


Planta ce vindecă repede răceala. Ceaiul de ghimbir scade febra

Ghimbirul este planta ce vindecă repede răceala. Potrivit doc.ro, ceaiul din această plantă se află în top 10 cele mai recomandate remedii pentru răceală și gripă, fiindcă are un conținut foarte mare de antioxidanți și o aromă puternică. 

Planta ce vindecă repede răceala luptă cu bacteriile și virusurile și este un antifebril. Ceaiul de ghimbir are numeroase beneficii asupra organismului nostru, în special când suntem copleșiți de o răceală. El scade febra, calmează durerea în gât, desfundă nasul și sinusurilor și îmbunătățește starea generală a organismului. 


Totuși, trebuie să fim atenți când folosim planta ce vindecă repede răceala dacă este combinată cu analgezice nesteroidiene. Substanțele din aceste medicamente pot cauza sângerări, dacă sunt combinate cu ghimbirul. 

De asemenea, ceaiul de ghimbir te poate ajuta și la rezolvarea problemelor digestive, dar dacă nu este consumat în exces, cum ar fi trei căni pe zi. Dacă consumul unui ceai făcut din planta ce te vindecă de răceală este controlat, te poate scăpa de multe simptome neplăcute ale problemelor digestive.


CITEȘTE ȘI:

Planta care te vindecă de răceală și gripă. Te scapă de tuse și, combinată cu mierea, e ca un analgezic

 

Alimentul care te scapă de răceală. Are efect antiviral și întărește sistemul imunitar

Planta ce vindecă repede răceala. Previne bolile de inimă și cancerul

Ghimbirul nu este doar planta ce vindecă repede răceala, ci și planta recomandată de medici, scrie sfatulmedicului.ro, pentru că ajută la prevenirea și tratarea cancerului și a bolilor de inimă. Datorită proprietăților antiinflamatorii pe care ghimbirul le are, el ajută la prevenirea și tratarea bolilor de inimă, a cancerului, artitei sau chiar bolii Alzheimer.

Pe lângă aceste lucruri, planta ce vindecă repede răceala are și efecte miraculoase asupra circulației sângelui. Ceaiul de ghimbir păstrează vasele de sânge sănătoase și te poate scăpa de problemele circulatorii. Există chiar studii care au demonstrat că persoanele care beau ceai de ghimbir au avut o creștere a globulelor roșii în sânge, globule care transportă oxigenul între țesuturile organelor.

De asemenea, ceaiul făcut din această plantă ce vindecă repede răceala ajută la oxigenarea creierului, ceea ce înseamnă automat că ajută în lupta cu stresul, te relaxează. Un alt beneficiu la nivel mental este că ajută la îmbunătățirea memoriei, dar și creșterea atenției.

Ceaiul de ghimbir mai acționează și ca ibuprofenul pentru dureri de intensitate mică sau medie. Această plantă ce vindecă răceala te poate ajuta în cazul durerilor de cap, musculare, menstruale și articulare, dar nu trebuie combinat cu medicamentele. 

CITEȘTE ȘI:

Planta ce întărește imunitatea, cu beneficii pentru organism. Tratează bolile de inimă și curăță rinichii

 

Condimentul care întărește inima. Previne cancerul și ajută la circulația sângelui

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter