Ştiri din Transilvania

Cel mai TOXIC ingredient din alimentele din magazin. E dăunător pentru organism și poate cauza cancer

Cel mai toxic ingredient din alimentele din magazin. Acesta este regăsit în multe alimente ambalate la raft, iar dacă este consumat frecvent cauzează cancer.

 

Cel mai toxic ingredient din alimentele din magazin este oxidul de etilenă. Specialiștii au avertizat populația în legătură cu acest ingredient.


 

În România acest ingredient toxic este consumat foarte des și a devenit o situație alarmantă, pe care unii o numesc „criză alimentară care afectează viaţa şi sănătatea a milioane de români”.


Este foarte important să eviți alimentele care conține acest ingredient toxic.

Cel mai TOXIC ingredient din alimentele din magazin. Avertismentul specialiștilor

Cel mai TOXIC ingredient din alimentele din magazin a atras atenția multor specialiști care îi avertizau pe români în luna august a acestui an, potrivit playtech.ro. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a fost acuzată de o asociație pentru protecția consumatorilor că pune în pericol sănătatea oamenilor.


Acest lucru se întâmplă fiindcă românii nu au fost informați și nu li s-a atras atenția asupra celui mai toxic ingredient din alimentele din magazin, adică produsele contaminate cu oxid de etilenă.

Asociația în cauză a arătat că ANSVSA a retras doar câteva loturi de înghețată și baxuri de băuturi care conțineau prea mult oxid de etilenă, în anul 2021. Acest lucru nu a fost suficient.


Cel mai toxic ingredient este regăsit și în multe alimente și produse care aveau semințe de susan. Acestea erau în continuare comercializate.

CITEȘTE ȘI:


Condimentul care previne infarctul. Scade riscul de pietre la rinichi și te ajută să slăbești rapid

 

Cel mai toxic condiment din bucătărie. Consumat în doze mari provoacă halucinații și îți distruge organele

Cel mai TOXIC ingredient din alimentele din magazin. Poate cauza cancer

Cel mai toxic ingredient din alimentele din magazin. Agenția Europeană pentru Produse Chimice a clasificat oxidul de etilenă ca mutagen, fiindcă produce modificări în structura genetică, potrivit unui site de specialitate reginamaria.ro. Totodată, acest ingredient a fost clasificat și ca roxic pentru funcția de reproducere, dar și cancerigen fiindcă este un factor care cauzează cancer.

Oxidul de etilena, cel mai toxic ingredient din alimentele din magazin, e un agent de sterilizare eficient deoarece are capacitatea de a deteriora ADN-ul. Acest lucru explică posibilitatea acestui ingredient de a cauza cancer.

Expunerea la acest ingredient toxic din alimente poate să ducă, la om, cel mai frecvent la limof sau laucemie, cancere foarte frecvente care se cauzează din acest motiv. Totodată, și alte tipuri de cancer sunt legate de acest ingredient toxic. Este vorba despre cancerul de sân sau cancerul de stomac.

Dacă consumul de alimente care conține acest ingredient toxic este mic, adică alimentele sunt consumate în cantități mici, riscul nu este atât de mare. În schimb, este extrem de periculos consumul alimentelor care conțin acest ingredient toxic în cantități mai mari și pentru o perioadă lungă de timp.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care întărește inima. Previne cancerul și ajută la circulația sângelui

Mâncarea care previne cancerul la colon. E cheia spre o viață sănătoasă și stimulează sistemul imunitar

Planta ce vindecă repede răceala. Medicii o recomandă pentru că previne bolile de inimă și cancerul

abonare newsletter