Filologul și eseistul Adrian Papahagi și fostul ministru al Educației Daniel Funeriu au adus în prim-plan înțelesul autentic al suveranității naționale și pericolele reprezentate de ideologiile populiste care promovează izolaționismul sub masca unui fals „suveranism”.
Anul acesta, în România vor avea loc patru rânduri de alegeri. În opinia unor comentatori politici clujeni, cele prezidențiale se anunță cel puțin interesante, pentru că am putea asista la scenarii vechi reactualizate.
În urmă cu 16 ani, Mitropolitul Clujului, Bartolomeu Anania, pleda pentru unificarea Paștelului Ortodox cu cel Catolic: „Învierea Domnului să fie prăznuită de toți creștinii la aceeași dată”.
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care de-a lungul timpului s-a poziționat prin mai multe declarații controversate, iar în timpul pandemiei a contestat măsurile anti-COVID impuse de autorități, a reacționat în discuția privind celebrarea Paștelui la aceeași dată de către întreaga creștinătate.
Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi și profesorul Adrian Papahagi au cerut duminică, pe rețelele sociale, ca Biserica Ortodoxă Română să celebreze Paștele odată cu catolicii și protestanții.
Adrian Papahagi a lansat un atac dur la adresa Casei Regale, spunând că aceasta a fost confiscată de securiști și că nu mai reprezintă nimic pentru România.