Etichetele inteligente, prietenoase cu mediul și care conțin un CIP ce oferă multe informații despre produs sunt disponibile și în România de la tipografia Rottaprint din Apahida, care a investit peste 3,7 milioane euro în ultimii trei ani în tehnologii de ultimă oră.
Ieri s-a ajuns la un acord informal între reprezentanţii Preşedinţiei române a Consiliului şi ai Parlamentului European cu privire la un regulament care va spori securitatea cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE şi a documentelor de şedere eliberate acestora şi membrilor familiilor care nu sunt cetăţeni ai UE, acesta urmând să fie transmis reprezentanţilor permanenţi la UE, spre confirmare în numele Consiliului, informează Ministerul Afacerilor Interne.
Noile cărți de identitate vor fi prevăzute cu cipuri pe care vor fi stocate mai multe informaţii precum starea de sănătate, inclusiv diagnosticele medicale, prenumele părinţilor, imaginea facială a posesorului şi amprentele acestuia. Buletinele electronice nu sunt însă obligatorii, pentru că există alternativa fără cip.
Noile cărţi electronice de identitate, care vor conţine mai multe elemente de particularizare, vor fi puse în circulaţie începând cu 1 aprilie 2014, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.