Studenții consideră că în urma publicării Legii Învățământului Superior „a fost scos în evidență, încă o dată, un aspect trist al sistemului educațional din România: faptul că opiniile și propunerile beneficiarilor direcți, studenții, nu reprezintă o prioritate pentru decidenții politici”.
Studenții nu vor mai avea gratuitate pe tren, ci vor beneficia de o gratuitate de 50%. Studenții clujeni nu sunt de acord cu această hotărâre, majoritatea cer să fie anulată.
Universitățile nu se vor închide la doar trei cazuri de COVID-19 confirmate în formații de studiu diferite. Decizia o va lua fiecare unitate de învățământ superior împreună cu DSP, în funcție de numărul de cazuri.
Elevii clujeni ar putea fi obligaţi lunar să meargă la un control psihologic de rutină. Măsura, însă, nu este văzută cu ochi buni nici de psihologi, nici de studenţi ori de reprezentanţii societăţii civile.
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) transmite, marţi, că este dezamăgită de modul în care Parlamentul României şi mai multe universităţi tratează subiectul studiilor doctorale şi a plagiatelor din domeniu şi subliniază că este nevoie de măsuri şi reacţii ferme.
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) le-a transmis ieri rectorilor universităților românești că studenții au nevoie ca aceștia să le fie alături în lupta pentru reforma educației, pentru ca România să aibă un sistem universitar de calitate, pe care să și-l permită orice tânăr cu potențial.
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a trimis marţi o scrisoare deschisă prin care le cere celor 14 candidați la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie să își spună opinia despre sistemul educațional și problemele cu care se confruntă tinerii din România.
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a dat publicității luni un studiu în care prezintă valorile celor mai importante taxe pe care studenții sunt nevoiți să le plătească în 21 de universități din țară, atrăgând atenția că acestea cresc de la un an la altul și că multe dintre ele sunt nejustificate, la limita legii sau chiar ilegale.