Clujenii accesează creditele ipotecare cu cea mai mare valoare, au cele mai mari rate, dar plătesc și cele mai mari prețuri pentru a face o achiziție imobiliară.
Chiriile rămân la prețuri ridicate în Cluj-Napoca. Ba chiar prețul mediu pentru închirierea unei garsoniere a crescut în aprilie, față de luna martie a anului 2023.
În majoritatea centrelor regionale cu cea mai intensă activitate de tranzacționare, în primele opt luni ale acestui an pot fi observate evoluții pozitive față de anul 2021.
În județul Cluj a scăzut numărul celor care contractează credite pentru a cumpăra locuinţe față de București, unde jumătate dintre apartamente au fost cumpărate cu credit, se arată într-o analiză de specialitate.
În pragul unui nou an universitar, o platformă de anunțuri imobiliare comunică prețurile medii actuale de închiriere pentru una, două și trei camere și evoluția lor față de aceeași perioadă a anului trecut, împreună cu o analiză a preferințelor și așteptărilor studenților de la viitorii proprietari și locuința închiriată.
Clujenii au nevoie de peste 11 ani de muncă pe un salariu mediu din Cluj pentru a-și permite cumpărarea unei locuințe de 60 de metri pătrați, fără a face împrumuturi bancare.
Clujenii profită la maxim de Festivalul Untold, care începe joi, şi închiriază locuinţe la preţuri exorbitante. Sunt şi clujeni care, pe perioada Untold, închiriază, pe lângă propriile apartamente, şi pe cele ale părinţilor, trimişi în staţiuni balneare sau la ţară.