Președintele Consiliului Județean , Alin Tișe, a promis că, după o lungă așteptare și zeci de termene nerespectate, prima mașină cu gunoi urmează să ajungă la CMID în cursul acestei săptămâni.
După aproape un deceniu de la începerea lucrărilor la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) și investiții de peste 100 de milioane de euro, prima celulă a depozitului de deșeuri a fost finalizată. Aceasta nu poate fi însă dată în folosință, până la obținerea autorizației intergrate de mediu.
Centrul de Deşeuri, faimoasa investiţie a Consiliului Judeţean Cluj, nu este gata, nici la 8 ani de la debutul proiectului. Acum, forul judeţean mai plăteşte peste 56.000 de euro din banii clujenilor pe “servicii” de consultanţă. În 2017, Alin Tişe anunţa că lucrările au intrat “în linie dreaptă”, finalizarea acestora urmând a avea loc în 2018. Suntem în 2019 şi nici vorbă să ne apropiem de inaugurarea obiectivului.
Garda de Mediu Cluj vrea să interzică depozitarea gunoaielor la Pata Rât. În ultimii doi ani, 25 de incendii au avut loc la rampa de gunoi de la periferia Clujului, jumătate din ele puse intenționat.
“Prin predarea amplasamentului demarează efectiv lucrările privind sistemul de epurare prin osmoză inversă a levigatului şi în acest fel se vor rezolva problemele de la Pat Rât”. Spunea Alin Tişe anul trecut în decembrie. Au trecut trei luni în care staţia de osmoză inversă pentru tratarea levigatului nu a funcţionat nici măcar o secundă. Între timp, la Pata Rât levigatul se întinde pe 9 hectare.
Horia Șulea, primarul comunei Florești a anunțat sâmbătă că autorizația de mediu pentru ferma de pui din Florești este suspendată.
Platforma de stocare temporară a deșeurilor din municipiul Cluj-Napoca, de la Pata Rât, are autorizație de mediu valabilă, emisă de Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, precizează Garda Națională de Mediu (GNM), într-un comunicat remis joi.
Scandalul reautorizării fermei de pui din Floreşti e departe de a se termina.