Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.
Germania a acceptat pentru prima dată să preia solicitanţi de azil din Cipru în cadrul mecanismului voluntar de redistribuire de migranţi în interiorul Uniunii Europene.
Poliţiştii de frontieră au descoperit 19 bărbaţi ucraineni pe teritoriul României, toţi ajungând în ţara noastră după ce au trecut înot râul Tisa din Maramureș.
Cetăţenii ucraineni care nu au documente de identitate pot solicita azil în România, fiind singura procedură care le oferă protecţie, dar şi acces pe teritoriul ţării. Până astăzi, peste 1.000 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil.
Austria a început să respingă intrarea pe teritoriul ei a unor migranți din Orientul Mijlociu veniți dinspre Slovenia, mișcare ce survine după ce ministrul austriac de interne a declarat că nu are nicio simpatie față de refugiații care nu cer azil în țările balcanice și încearcă să ajungă în statele mai bogate.
Peste 19.000 de imigranţi ar putea să fie trimişi înapoi în Ungaria de către Germania, Austria, Franţa, Suedia şi Cehia, în baza Acordului de la Dublin, a declarat ministrul Afacerilor Interne Sandor Pinter.
Rusia nu a primit încă nicio solicitare de azil politic din partea fostului consultant NSA Edward Snowden, anunţă surse BBC.