Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat pentru anumiţi pacienţi un tratament mult aşteptat menit să reducă declinul cognitiv la persoanele care suferă de boala Alzheimer, după ce l-a blocat iniţial în iulie.
A avut loc o nouă prelevare de organe de la o femeie care a murit în urma unui anevrism cerebral rupt. Organele sale vor ajunge la bolnavii din Cluj și București de pe listele de așteptare.
O fundație din Cluj-Napoca oferă cazare și masă gratuită pentru bolnavii de cancer care vin aici pentru tratament. Fundația a inaugurat o nouă clădire în municipiu.
Ministerul Sănătății va obliga medicii și spitalele să comunice cu familiile pacienților grav bolnavi. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se vor aplica amenzi usturătoare.
Bolnavii de Alzheimer din Cluj-Napoca au fost ajutați de copiii din două centre sociale din municipiu „să nu uite”. Aceștia au participat împreună la ateliere de muzică, pictură și desen.
O cameră senzorială destinată pacienților care suferă de Alzheimer a fost pregătită la Cluj de Asociația „Zi de Bine”. Încăperea arată spectaculos și este dotată cu echipamente foarte eficiente pentru pacienți.
Un pacient care a fost testat pozitiv cu COVID-19 timp de 16 luni, până la moartea lui, reprezintă cazul cu cea mai îndelungată infecţie provocată de noul coronavirus, potrivit unui studiu dedicat evoluţiei virusului SARS-CoV-2 la persoane imunodeprimate.