Noua cale de rulare paralelă cu pista a fost finalizată la Aeroportul Internațional Cluj. De acum vor putea fi operate mai multe aeronave, mai „puțin zgomotoase”, iar decolările se vor efectua preponderent spre Apahida, nu deasupra orașului Cluj-Napoca.
Pandemia de COVID-19 a lovit din plin sectorul transportului aerian, iar recuperarea nu va fi ușoară, ținând cont că procesul de vaccinare a populației merge destul de lent și că apar noi provocări care alimentează incertitudinea, cum sunt noile tulpini de SARS-CoV-2.
Au demarat lucrările pentru o nouă cale de rulare pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.
Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a anunțat că a fost semnat contractul pentru noua cale de rulare, care ar putea fi dată în funcțiune din vara anului viitor. Investiția depășește 41 milioane de lei (aproximativ 8,5 milioane euro).
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a precizat, la o întrevedere cu directorii generali ai principalelor aeroporturi, că în cursul săptămânii au fost aprobate pentru Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj cererile de finanţare pentru două proiecte, respectiv „Cale de rulare paralelă cu pista” şi „Echipamente de detecţie explozibil standard 3 de tip CTX”.
Zborul Constanţa-Cluj a avut, marţi, o întârziere de 2 ore. Aeronava nu a putut ateriza din cauza unor restricţii de rulare pe vechea pistă a aeroportului. Conducerea Aeroportului a cerut de nenumărate ori Consiliului Judeţean o cale de rulare nouă, dar membrii din Consiliul de Administraţie de la Aeroport, impuşi de Tişe, au refuzat.
Liderii Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, în frunte cu directorul general David Ciceo, au avut, marți, o întâlnire cu presa, în care au vorbit despre planurile de dezvoltare ale aeroportului, dar și despre conflictul cu o parte dintre membrii Consiliului de Administrație (CA) al Aeroportului.