Profesorul de Administrație Publică și decanul FSPAC din cadrul UBB, Călin Hințea, a primit Premiul Internațional de Administrație Publică pentru contribuții în domeniul administrației publice la nivel internațional.
Profesorul Călin Hințea (FSPAC, UBB) explică strategia prin care Clujul încearcă să oprească „exodul-creierelor”, adică pierderea oamenilor și a resurselor de „inteligență”.
Ce este „exodul creierelor”? Expuse concurenței pieței libere, țările est-europene au rămas în urmă, cu avantaje competitive reduse și perspective slabe pentru viitor. Tinerii și-au căutat viitorul în alte părți și au lăsat aceste regiuni cu o populație îmbătrânită și cu și mai puține oportunități. Un oraș a gândit o strategie pentru a opri exodul-creierelor – Cluj-Napoca.
Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității „Babeș-Bolyai”, a fost ales președinte al NISPAcee (Network of Institutes and Schools of Public Administration in Central and Eastern Europe).
Considerat „eminența cenușie” din spatele strategiei de dezvoltare a Clujului, Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, explică cum a fost revitalizat un municipiu întreg.
Britanicii de la revista The Economist au publicat un material în care laudă ritmul de dezvoltare din Cluj-Napoca. Articolul intitulat "România are un oraș cu care se poate mândri" amintește de creșterea spectaculoasă a sectorului IT în Cluj, dar și de prețurile exorbitante atrase odată cu această dezvoltare extraordinară.
Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB Cluj primește, în aceste zile, mai exact joi şi vineri, vizita unei delegații a Comisiei Centrale Electorale (CEC) a Republicii Moldova.