Administrație

Cum oprește Cluj-Napoca „hemoragia creierelor”? O analiză a strategiei de dezvoltare inteligentă a Clujului.

Prof. univ. Călin Hintea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea „Babeș-Bolyai”, a explicat pașii și schimbările prin care a trecut Cluj-Napoca pentru a aborda problema exodului creierelor.  Foto: INQUAM PHOTOS / Mircea Roșca
Ce este „exodul creierelor”? Expuse concurenței pieței libere, țările est-europene au rămas în urmă, cu avantaje competitive reduse și perspective slabe pentru viitor. Tinerii și-au căutat viitorul în alte părți și au lăsat aceste regiuni cu o populație îmbătrânită și cu și mai puține oportunități. Un oraș a gândit o strategie pentru a opri exodul-creierelor – Cluj-Napoca.


Actualitate

Transformarea Clujului dintr-un oraș „mort” într-o comunitate aflată în plină ascensiune. Călin Hințea dezvăluie pașii esențiali în strategia de dezvoltare

Considerat „eminența cenușie” din spatele strategiei de dezvoltare a Clujului, Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, explică cum a fost revitalizat un municipiu întreg.

Actualitate

Cluj-Napoca, model suprem pentru România? Aprecieri în presa britanică: "Clujul arată unei țări aflate în derivă cum să se dezvolte!"

Britanicii de la revista The Economist au publicat un material în care laudă ritmul de dezvoltare din Cluj-Napoca. Articolul intitulat "România are un oraș cu care se poate mândri" amintește de creșterea spectaculoasă a sectorului IT în Cluj, dar și de prețurile exorbitante atrase odată cu această dezvoltare extraordinară.




abonare newsletter
banners