Angajații Comsariatului Județean Pentru Protecția Consumatorului Cluj au acordat amenzi în valoare de 40.000 de lei unui magazin Oncos, care încălca mai multe prevederi legale.
Carnea toxică nu se recunoaşte foarte uşor, la fel cum se întâmplă şi în cazul mezelurilor pline de substanţe şi condimente care schimbă gustul şi mirosul.
Inculpaţii din dosarul "Mafia cărnii" au fost trimişi în judecată, luni, de procurorii DIICOT, ei fiind acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 24,6 milioane de lei, folosindu-se de evaziune fiscală, spălare de bani sau dare şi luare de mită.
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins luni, 14 aprilie, propunerea de prelungire a arestului preventiv în cazul inspectorului veterinar clujean Mircea Olimpiu Lucaciu, şeful Serviciului Inspecţii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj. El a fost eliberat.
Fie că vorbim de defrişările masive şi ilegale de arbori din judeţul Cluj, de scandalul cărnii de cal aruncată în lacul Tarniţa, de scandalul provocat de Avicola Călăraşi care a livrat în Cluj carne infestată cu salmonella în paleţi cu urme de excremente de şoareci sau scandalul laptelui cu aflatoxină, autorităţile s-au „spălat pe mâini” şi au uitat să dea verdictul.
Reprezentanţii OPC Cluj au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „niciun comisar de execuţie din Regiunea NV nu face obiectul vreunei cercetări penale, nu este citat în vreun dosar penal şi nu face obiectul niciunei cercetări administrative sau a unei alte proceduri”.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a dezminţit informaţia potrivit căreia carnea stricată a ajuns în spitalele din oraş, precizând că niciun spital din Cluj-Napoca nu a avut contracte cu firma Michelangelo.