Un interviu cu Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, medic chirurg cu supraspecializare în patologia tiroidiană la Centrul de Diagnostic și Tratament în Patologia Tiroidiană al Spitalului Regina Maria din Cluj
UMF a oferit premii studenților și profesorilor pentru rezultatele obținute în acest an. Disciplina „Boli Infecțioase” a obținut premiul cel mare pentru schema de tratament pentru pacienții COVID-19, folosită în toate spitalele românești.
Saltele pătate cu secreții, bureți infecți, saloane dezafectate. Emanuel Ungureanu publică imagini reprobabile filmate la Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca.
Chirurgul clujean Constantin Ciuce, fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu', a anunţat că şi-a dat demisia din Senatul universităţii, el motivând că nu este de acord cu faptul că actualul rector, Alexandru Irimie, nu şi-a retras semnătura de pe scrisoarea celor 45 de rectori, de susţinere a numirii lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei.
În urmă cu doi ani, un nou-născut a murit la 200 de metri de Clinica Chirurgie I deoarece directorul Spitalului Județean, economistul Petru Șușcă, nu i-a dat voie chirurgului Constantin Ciuce să opereze pentru că nu are competență.
Ministerul Sănătății i-a dat dreptate managerului Spitalului Județean de Urgență Cluj, economistul Petru Șușcă, cel care a condamnat la moarte o fetiță nou născută. Deși pare absurd, în România o hârtie este mai importantă decât o viață de om.
Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal în cazul fetiței care s-a născut prematur, cu o gravă malformației, și care nu a fost operată din cauza faptului că medicii de la Spitalul de Adulți Cluj s-au contrazis între ei, în legătură cu spitalul unde să aibă loc operația de corectare a malformație.
Cazul nou-născutului de la Cluj, care a decedat în timp ce medicii și administrația spitalului se certau, scoate la iveală gravele probleme ale sistemului medical. Proasta organizare a sistemului sanitar românesc, litigiile dintre medicii Spitalului Județean Cluj și spaima unui manager că spitalul pe care îl conduce ar fi putut fi acuzat de malpraxis - au luat șansa la viață micuței Sara Maria Șendroiu. Fetița s-a născută prematur, la Cluj, cu o malformație congenitală gravă - hernie diafragmatică.